Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЧУЄТЕ «ГОЛОСИ»? ВИ — В НОРМІ!

Доведено, що багато людей, які чують голоси, пережили в дитинстві якусь травму. «Через страхи й непорозуміння в суспільстві й у психіатрії, «голоси» вважають симптомом захворювання, чимось, чого слід позбутися, тому значення цього феномена мало обговорюють,— нарікає професор Маріус Ромме.— Наше дослідження засвідчило, що понад сімдесят відсотків людей, які чують голоси, пережили травматичну подію, що призвела до цього. Обговорювати голоси та їхнє значення — дуже ефективний спосіб подолання страху й ізоляції, навіть коли голоси поводяться агресивно, адже часто вони несуть важливу інформацію тому, хто їх чує», повідомляє Бі-Бі-Сі.


ПОШТОВІ ГОЛУБИ ОРІЄНТУЮТЬСЯ НА ЗАПАХ
Група біологів з університету Пізи (Італія) довела, що в орієнтації поштових голубів істотну роль відіграє нюх, повідомляє Укрінформ з посиланням на ABC Science.
Раніше була висунута гіпотеза, ніби птахи орієнтуються за допомогою магнітних частинок у дзьобі, які відіграють роль живого компаса. Дослідники видалили в 24 поштових голубів частину нюхового нерва, ще в 24 птахів — частини черепного трійчастого нерва (пов'язаного з можливим «компасом у дзьобі»), а третя група з 24 птахів була контрольною. Усіх птахів випустили за 50 кілометрів від голуб'ятника. Наступного дня всі птахи без частини трійчастого нерва і всі, крім одного з контрольної групи, повернулися додому. А з голубів, позбавлених нюху, додому дісталося лише четверо.
Механізм орієнтації голубів, які знаходять ціль, долаючи сотні кілометрів по незнайомій місцевості, є однією з давніх загадок, що стоять перед наукою. Результати дослідження італійських учених — сильний аргумент на користь «нюхової» гіпотези. Можливо, у механізмі орієнтації голубів поєднано й магнітну, і нюхову системи.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • КІНОСВІТ
  • МАНДРИ
  • СКАНВОРД
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».