Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СКАНДАЛ НАВКОЛО ПАПИ РИМСЬКОГО ТРИВАЄ
Бенедикт XVI мириться з мусульманами. Сьогодні він приймає послів трьох ісламських країн — Ірану, Туреччини та Марокко. Мета зустрічі — налагодити діалог між Римською католицькою церквою та ісламським світом, а також покласти край конфліктові, що виник через нещодавні висловлювання понтифіка про пророка Мухаммеда. Під час аудієнції глава Ватикану планує переконати гостей, що його слова неправильно зрозуміли. Раніше він тричі висловив жаль з приводу того, що його виступ, де він процитував фразу середньовічного візантійського імператора про іслам, здався мусульманам образливим.

Нещодавно запланований візит Папи Римського до Туреччини може бути скасований. Протестувальники в цій країні закликають понтифіка не їхати сюди. Особливо турків обурює те, що Папа досі конкретно не вибачився після того, як сказав, що іслам не приніс нічого доброго. Візит заплановано на листопад. Тим часом працівники турецької державної дирекції з питань віросповідань подали офіційний позов проти Бенедикта XVI. Вони закликають судові органи заарештувати главу Римсько-католицької церкви, якщо він приїде до Туреччини.
На промову Папи Римського відгукнулися і в Ірані: жінки вийшли на маніфестацію в центрі Тегерана. «Наша віра не несе зла, як твердить папа»,— запевняли протестувальниці.
Релігійні лідери мусульман усього світу наполягають на відстороненні Бенедикта XVI від престолу. Мусульманські провідники за підсумками одноденних зборів у Пакистані ухвалили заяву з вимогою негайної відставки глави католицької церкви — за розпалювання війни і ненависті між представниками різних релігій. У з'їзді брала участь майже тисяча духовних лідерів з різних куточків світу, а його організатором є радикальне угруповання «Джамаат аль-Дават», яке Сполучені Штати вважають терористичною організацією.

АВАРІЇ В ЕКВАДОРІ, ЯПОНІЇ, ФРН, НЕПАЛІ
В Еквадорі в дорожньо-транспортній пригоді загинуло 47 осіб, у тому числі 17 дітей. Інцидент стався поблизу міста Папаллакта за 60 кілометрів від столиці країни Кіто. Пасажирський автобус з'їхав з траси й упав у глибокий яр. Вижило тільки п'ятеро дітлахів.
А в Німеччині кількість загиблих через аварію під час випробування нового надшвидкісного потяга зросла до 25 осіб. Крім 23 пасажирів, загинуло ще двоє працівників дорожньої служби, ще десятеро поранено. Катастрофа сталася поблизу міста Латен на півночі країни. Поїзд зіштовхнувся з автомобілем працівників дорожньої служби на швидкості 200 кілометрів на годину. Усі технічні показники потяга були у нормі. Поліцейські вважають, що причиною аварії, певніше за все, став людський фактор. Це підтверджують і залізничники. Проте, за однією з версій, у момент зіткнення на залізничному вузлі зник радіозв'язок. Остаточні висновки можна буде зробити лише після розслідування. Нині на місці трагедії запалили свічки, аби вшанувати пам'ять про загиблих.
32-кілометрова траса працює в експериментальному режимі. Влада держави планує, що подібний надшвидкісний експрес, який розганяється до 450 кілометрів на годину, курсуватиме між Мюнхеном і місцевим аеропортом.
Тим часом у Непалі відновили пошуки гелікоптера Мі-17, який зник на сході країни. На його борту перебувало 24 особи, серед них фінський дипломат, місцевий міністр природи та інші офіційні особи. Гелікоптер зник з радарів після вильоту з міста Тап-лежунг, що за 500 кілометрів на схід від столиці держави.
У японському місті Кавагуті префектури Сайтама (на північ від Токіо) автомобіль врізався в групу дітей, яких вихователі вели з дитсадка на прогулянку. Постраждало 15 дітей і один дорослий, який їх супроводжував. Усіх їх негайно доправили до лікарні, троє з постраждалих перебувають у критичному стані. На місці заарештовано 37-річного водія, який запевняє, що в машини відмовили гальма. Поліція розслідує інцидент.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОТУЖНІ ПОВЕНІ В ПАКИСТАНІ, ІНДІЇ ТА БАНГЛАДЕШ
  • РЕВОЛЮЦІЯ РОЗГОРТАЄТЬСЯ
  • ЧИ ЖИВИЙ БЕН ЛАДЕН?
  • В ІНДОНЕЗІЇ ЧЕРЕЗ «ПТАШИНИЙ ГРИП» ПОМЕРЛА ДИТИНА
  • У США ТА АВСТРАЛІЇ ВИРУЮТЬ ПОЖЕЖІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».