Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ГОДУВАННЯ МАЛЮКІВ — ЦЕ НАУКА
«Шановна редакціє! Нещодавно у вашій газеті був матеріал про вигодовування малюків. Нашій дитині не виповнилося ще й року, а вже є прояви дисбактеріозу. Чи може хто-небудь із спеціалістів відповісти, чому виникає це захворювання в дітей, як з ним боротися і до кого звертатися по допомогу?»
Родина Щедріних, м. Київ

У молодої сім’ї, котра вирішила народити дитину, виникає чимало проблем — як їхньому нащадку, який має з’явитися на світ, уникнути численних хвороб, що вже на порозі життя чатують на нього. Сьогодні ми поговоримо про таке поширене захворювання, як дисбактеріоз у малюків. Що це за хвороба і звідки вона береться? Про це бесіда нашого кореспондента з директором Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України, професором Юрієм Антипкіним.
— Юрію Геннадійовичу, наші читачі — молоді батьки — запитують про те, за яких умов виникає дисбактеріоз і чи потрібні адаптовані суміші малюкам?
— Маємо досить невеликий відсоток дітей, які вигодовуються материнським молоком. Годування груддю — це насамперед зміцнення імунної системи дитини, а отже — профілактика різних захворювань, у тому числі й дисбактеріозу.
— Але ж сучасних дітей вигодовують переважно всілякими сумішами.
— Ми рекомендуємо годувати малюків саме тими сумішами, які за своїм складом максимально наближаються до материнського молока. Це так звані адаптовані молочні суміші. І сьогодні мова піде про вироби «Нутриції». Хочу сказати, що наш заклад співпрацює з цією фірмою уже понад 10 років, і досить плідно. Ми розкриваємо нові переваги цих молочних сумішей. Наші науковці не лише вивчають, яку користь дають ті чи інші суміші цієї фірми, а й відкривають їхні нові властивості, корисні для організму дитини. Останнім часом на ринку з’явилися суміші, збагачені пребіотиками, тобто речовинами, що, як відомо, запобігають дисбактеріозу в дітей. Хочу наголосити на тому, що відсоток малят, які мають ці патологічні стани, є досить великим.
— Які ж причини виникнення дисбактеріозу в таких крихіток?
— Їх багато. Передусім екологічний, соціальний фактори сприяють цьому захворюванню й різноманітні інфекції. Часто молоді батьки, самі того не усвідомлюючи, завдають своїй дитині шкоди, самотужки лікуючи її всілякими препаратами, унаслідок цього виникає дисбактеріоз. Іноді безконтрольно призначаються антибактеріальні препарати, які також призводять до захворювання.
З «Нутрицією» ми проводимо дуже важливі науково-практичні конференції, у яких беруть участь чимало високопрофесійних фахівців з усіх регіонів України. На такі заходи приїздять педіатри, щоб підвищити свій професійний рівень, дізнатися про нові світові досягнення.
— Проблемою харчування українські педіатри займаються понад сто років.
— Їхній досвід є унікальним. Кілька років тому товариство педіатрів Києва відзначало сторіччя від свого заснування. Саме на кафедрі педіатрії нині Національного медичного університету досліджували вигодовування дітей краплинами материнського молока й першими іонітними сумішами, виготовлення яких започаткувалося тоді в Україні та в колишньому СРСР.
— Чи нині використовують іонітне молоко?
— Воно перереформоване в інший продукт — молочну адаптовану суміш. А спочатку через краплини смол пропускали звичайне коров’яче молоко, яке набувало вже інших властивостей. Це були перші кроки до отримання вітчизняних адаптованих молочних сумішей. І піонерами в цій галузі стали українські педіатри.
Здоров’я вашого малюка — у ваших руках. І щоб воно було міцним і дитина тішила вас, потрібно звертати насамперед увагу на раціональне й правильне вигодовування маляти. Якщо в молодих батьків бракує досвіду, варто звернутися до фахівців.

Валентина СКОРОПАДСЬКА
також у паперовій версії читайте:
  • СУМЩИНА ОЧІКУЄ НА СОТОГО ДОВГОЖИТЕЛЯ
  • ГАРБУЗ ПРОТИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ?
  • ЯКИЙ У ВАС ТИСК?
  • «СПАЛЬНИЙ МІШОК» З ЛІКУВАЛЬНИМ ЕФЕКТОМ
  • ГРИБ — ПІДСИЛЮВАЧ ЛІКІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».