Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЕКОЛОГІЯ
ВОДА ВСЕ ПАМ'ЯТАЄ
Незважаючи на те, що земна куля на 2/3 вкрита водою, проблема водозабезпечення загострюється. Прісної води в річках й озерах дедалі меншає. Через промислове виробництво й життєдіяльність людини вода постійно забруднюється, особливо останніми роками після аварії на ЧАЕС.

Зменшуються ресурси підземних вод. Не завжди люди раціонально використовують прісну воду на зрошення посівів і садів. Для України важливу роль у забезпеченні народного господарства й населення питною водою має Дніпро: понад 35 млн людей користується його водами. Київ залучає для водопостачання своїх жителів воду з Десни, у якій вона порівняно чистіша. Збудовано в столиці десятки бюветів, що частково покращило постачання питною водою. Проблемі чистої води постійно приділяють увагу уряд України, Національна академія наук України, державні адміністрації регіонів.
На початку XXI ст. розкрито одну з головних таємниць води — загадку «інформаційної пам'яті». Японські і російські вчені з'ясували, що вода складається із супермолекул, так званих кластерів, які мають особливу шестигранну молекулярну структуру. Під впливом різних чинників ці структури (кристали) здатні перебудовуватися і таким чином «запам'я-товувати», зберігати і передавати інформацію.
Чим удосконаленішої форми набуває кристал, тим сприятливіше впливає вода на людський організм. При цьому молекулярні формули води змінюються під впливом не тільки хімічних, електричних і механічних факторів, а й енергоінформаційних. Були проведені досліди, які продемонстрували, що на структуру кристалу Н2О можна впливати навіть голосом. А точніше, позитивним й емоційним змістом мовного звуку. Наприклад, дослідники зауважили, що після прочитання молитви або проголошення фраз позитивного змісту кристал води набуває досконалої геометричної форми і навпаки, після вимовлених слів негативного змісту кристал деформується і тьмяніє.
Тіло людини більш як на 80% складається з певним чином структурованої води, а тому від якості споживаної рідини залежить наш фізичний та психологічний стан. Учені з'ясували, що в природі вже мільйони років існують природні механізми «оживлення» й відновлення води. Нині більшість з них взято на озброєння наукою.
Завдяки ефективності й доступності одним з найбільш перспективних методів природного очищення води вважають використання кремнієвих сполук — кремнію і його напівкоштовних «братів» — халцедону, гірського кришталю й опалу. Чудові властивості кремнію з давніх часів були відомі нашим пращурам. У деяких регіонах України досі збереглась традиція встеляти дно колодязів кремнієм. Вода, яка пройшла крізь кремніє-вий «фільтр», має лікувальні властивості. У давнину такою водою лікували захворювання крові, шлунково-кишкового тракту, інших внутрішніх органів. Кремній, занурений у воду, особливим чином структурує її кристали так, що для домішок не залишається місця.
Відомо про ще один спосіб відновлення чистоти води — оброблений сріблом. Збагачення води сріблом винайдено лише недавно, хоча ще задовго до нашої ери людям були відомі унікальні, властивості цього металу. У давньому Єгипті, де срібло було доступне небагатьом, одним з головних секретів краси й нев'янучої молодості Клеопатри вважали срібну ванну, у якій імператриця полюбляла купатися. В Індії брахмани клали в посуд з водою срібний брусок. Вважалось, що «місячний камінь» (так називали індуси срібло), не тільки очищує воду, а й відганяє від дому злих духів. Сучасна наука вважає срібло потужнім імуномодулятором і бактерицидним засобом. Задовго до винаходу антибіотиків, срібною водою успішно лікували інфекційні захворювання, рани, загальне ослаблення організму. Срібло — мікроелемент, необхідний для нормальної діяльності залоз внутрішньої секреції, мозку, печінки й кісткової тканини. У малих дозах воно «омолоджує» кров і позитивно впливає на фізіологічні процеси в організмі. Я, пасічник-аматор, протягом багатьох років використовую «срібну» воду під час обробки бджіл, додаю її до цукрового розчину, яким їх підгодовую. Мої бджоли добре зимують, хоча в сусідніх пасіках загибель сягає 50%. Цікаво, що вчені вважають срібло єдиним «благородним» металом, здатним стимулювати організм, натомість, за висновками біохіміків, використання інших коштовних металів криє в собі неабияку небезпеку. Наприклад, золото — могутній каталізатор хімічних реакцій, воно може сприяти розпаду у воді органічних і неорганічних сполук, через що вода з такого посуду має агресивну енергетику. Недарма в старовину кубки навіть для заможних людей виготовляли тільки зі срібла.
Технології очищення і відновлення води за допомогою кремнієвих сполук та срібла набуває все більшого поширення у світі: у Данії, Норвегії і Бельгії використовується фільтрування води кремнієм і гірським кришталем. У Великій Британії декілька університетів закупили обладнання для фільтрації води, у яких використовуються напівкоштовні різновиди кремнію-халцедону і опалу. Не менш популярні «срібні» технології застосовують у США, де в південних і південно-східних штатах воду в міських водогонах збагачують сріблом.
Учені, медичні працівники, біохіміки схиляються до того, що за срібними і кремнієвими технологіями очищення води — майбутнє, вони поки що універсальні й практично не шкідливі для живого світу.

Василь ТИМОЩИК
також у паперовій версії читайте:
  • ЗБЕРЕГТИ ДЛЯ НАЩАДКІВ
  • ХОДІМО, КОХАНА, У ПАРК
  • ЛОВИСЬ, БРАКОНЬЄРЕ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».