Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
УГОРЩИНА НЕ ЗАСПОКОЮЄТЬСЯ
П'яту добу в Будапешті тривають демонстрації. Сім тисяч осіб мітингують біля парламенту, вимагаючи відставки прем'єра Ференца Дюрчаня. У деяких районах угорської столиці протестувальники пошкодили вуличні ліхтарі та дорожні знаки. Організатор протестів — рух «Праві сили за Угорщину» вирішив не проводити запланованого мітингу біля штаб-квартири владної партії соціалістів, щоб уникнути провокацій.

Демонстранти не перестають звинувачувати керманича уряду в брехні про стан економіки під час квітневих передвиборних перегонів. Маніфестанти знову намагалися штурмувати штаб-квартиру очолюваної Дюрчанем Соціалістичної партії. Поліція у відповідь застосувала водомети. Тоді учасники акції закидали камінням поліцейські машини та кілька з них підпалили.
Налякані сутичками туристи залишають Будапешт. Вони кажуть, що не почуваються в безпеці, їх дратують «ранкові пейзажі після нічних битв». Однак характер протистояння в країні стає більш мирним, ніж у перші дні. Тим часом сам прем'єр закликав всі політичні сили парламенту спільно обговорити ситуацію в державі. Проте опозиція відмовилася від зустрічі за «круглим столом», під час якої, на думку Дюрчаня, політики мали б віднайти консенсус.

У НЬЮ-ЙОРКУ ТРИВАЄ СЕСІЯ ГЕНЕРАЛЬНОЇ АСАМБЛЕЇ ООН
Близькосхідний конфлікт, ситуація в Афганістані та Іраку, зовнішня політика США — головні теми виступів на Генасамблеї ООН. Глава організації Кофі Аннан і посол Ізраїлю в ООН Ден Гіллерман наголосили, що мир на Близькому Сході можна встановити, лише дотримуючись плану «Дорожня карта». Ізраїльський віце-прем'єр Шимон Перес та палестинський лідер Махмуд Аббас обговорили відновлення мирних ініціатив між двома державами.
А венесуельський президент Уго Чавес висловив закиди на адресу Джорджа Буша. Виступаючи у церкві в нью-йоркському Гарлемі, Чавес назвав господаря Білого дому «алкоголіком та хворою людиною», який став політиком тільки «завдяки таткові».
Тим часом одну з найважливіших заяв на зустрічі в Нью-Йорку зробив президент Палестинської автономії Махмуд Аббас: майбутній палестинський уряд готовий офіційно визнати існування Держави Ізраїль.
Не обійшлося і без взаємних обвинувачень. Ліванський лідер Еміль Лахуд звинуватив Раду Безпеки ООН у бездіяльності під час війни між Ізраїлем та угрупованням «Хезболла». Крім того, він повідомив, що офіційний Тель-Авів і досі відмовляється надати карти мінних полів на території Лівану. За словами Лахуда, ключем до розв'язання напруженості на Близькому Сході є Палестина. Генсек ООН Кофі Аннан поклав частину провини за порушення миру на ООН та світову спільноту загалом.
Переговори ж між Іраном і ЄС щодо ядерної програми Тегерана йдуть правильним шляхом, констатував, виступаючи на прес-конференції в Нью-Йорку, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад. Він висловив сподівання, що ніхто не зможе зірвати їх. За його словами, Іран готовий обговорювати питання про припинення збагачення урану на чесних і справедливих умовах. Укотре наголосивши на мирній спрямованості ядерної програми Тегерана, іранський президент запевнив, що його країні «не потрібна атомна бомба, і він не шукає шляхів до її одержання».
також у паперовій версії читайте:
  • ПРИДНІСТРОВ'Я ПРОСИТЬСЯ В СОЮЗ?
  • У ТАЇЛАНДІ ЗАПРОВАДЖУЮТЬ СУВОРІ ПОРЯДКИ
  • ЗАВОРУШЕННЯ В ІНДОНЕЗІЇ
  • ІЗРАЇЛЬТЯНИ БІЛЬШЕ НЕ ДОВІРЯЮТЬ ОЛЬМЕРТУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».