Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
«ЗЛИТИСЬ ЗНОВУ ЗІ СВОЇМ НАРОДОМ»
На відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги вчора у Бабиному Яру, на місці її загибелі, відбулося покладання квітів до пам'ятного хреста.

Перший заступник глави Секретаріату Президента Іван Васюник наголосив на визначній ролі, яку відіграли творчість і сама особистість Олени Теліги в українській історії, та від імені Президента України подякував усім, хто зберігає пам'ять про неї. «Я переконаний, що ми скоро матимемо на цьому місці гідний пам'ятник на вшанування Олени Теліги»,— зазначив посадовець, повідомивши, що наразі працює журі, яке наприкінці вересня підіб'є підсумки конкурсу на проект пам'ятника визначній поетесі, українській патріотці.
Президент України Віктор Ющенко надіслав вітання учасникам урочистих заходів з нагоди 100-річчя від дня народження видатної українки.
За словами глави держави, «життя і творчість цієї талановитої жінки викликають захват, її внутрішній силі та рішучості заздрили чоловіки».
Президент переконаний, що «любов Олени Теліги до України, енергія і незламність духу є прикладом для прийдешніх поколінь. Щороку, покладаючи квіти в Бабиному Яру, ми схиляємо голови перед пам'яттю та героїзмом поетеси».
Як зазначив глава держави, довгий час ім'я Олени Теліги було забуте в Україні, нині вона назавжди повернулась з небуття. «Збулася мрія «злитись знову зі своїм народом». Гаряче серце Теліги б'ється в її палкому слові, її ім'ям названо навчальні заклади, вулиці українських міст і сіл. Уже є лауреати Міжнародної літературно-мистецької премії імені Олени Теліги. Переконаний — кожен, хто віддав своє життя за незалежність України, має залишитись у пам'яті народу»,— йдеться у вітанні Президента.
Учора в Національній філармонії відкрилася Всеукраїнська науково-практична конференція «Олена Теліга: на сторожі цілості, щастя і могутності більшої родини — нації».

БЮДЖЕТ-2007 УДАРИТЬ ПО ПЕНСІЯХ?
Близько 300 активістів всеукраїнського громадського об'єднання ветеранів «Комітет із захисту прав військовослужбовців та працівників МВС і СБУ «За Справедливість» учора пікетували будівлю Верховної Ради України з вимогою не допустити погіршення пенсійного забезпечення.

Як повідомили кореспонденту УНІАН організатори акції, від стін ВР пікет планував переміститися до Секретаріату Президента та передати свої вимоги главі держави.
Активісти комітету протестують проти розпорядження Кабінету Міністрів про передачу функцій з призначення й виплати пенсій від силових структур до Пенсійного фонду, оскільки, на їхню думку, це призведе не лише до погіршення пенсійного забезпечення захисників Вітчизни, а й до перевитрат бюджетних коштів.
Учасники акції вимагають від Президента звернутись з поданням до Конституційного Суду України щодо скасування законів та нормативно-правових актів, які погіршують пенсійне забезпечення військовослужбовців Міністерства оборони, СБУ та осіб рядового й керівного складу органів внутрішніх справ.
Учасники акції тримали державні прапори та плакат «Тільки самовбивця може піти проти армії».
Проектом бюджету на наступний рік передбачено соціальні показники, які загалом завдадуть відчутного удару по українських пенсіонерах. Про це під час вчорашнього брифінгу повідомив народний депутат України, член фракції «Наша Україна», заступник голови бюджетного комітету Павло Жебрівський.
Він зауважив, що на сьогодні працюючі пенсіонери обмежені пенсією в розмірі двох прожиткових мінімумів і не «від доброго життя йдуть працювати». «Уряд урізує пенсійні норми працюючим пенсіонерам»,— зазначив Жебрівський.
Пан Жебрівський зазначив, що Кабінет Віктора Януковича відмовляється виплачувати достроково призначені пенсії пенсіонерам, особливо в Чорнобильській зоні і в селах, де нині, крім того, немає роботи.
За словами народного депутата, у разі ухвалення проекту бюджету постраждають і військові пенсіонери, і державні службовці.
Крім того, пан Жебрівський повідомив, що в поточному році планується підвищення мінімальної заробітної плати на 12%, тоді як торік мінімальна зарплата була підвищена на 30 відсотків.
також у паперовій версії читайте:
  • МОСКВА — КИЄВУ: ЯКА ІНТЕГРАЦІЯ, ТАКА Й ЦІНА НА ГАЗ
  • «КОНТРАБАНДНИЙ КОРДОН» ДОПОМОЖУТЬ УБЕЗПЕЧИТИ
  • «ЧИСТА П'ЯТНИЦЯ» ПО-ПОЛТАВСЬКОМУ
  • ДОЧЕКАЛИСЯ БАБИНОГО ЛІТА
  • ЯК ПОРНОДІЛОК ТОРГУВАВ СОБОЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».