Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СКАЖИ, ЯКИЙ ТВІЙ УЛЮБЛЕНИЙ КОЛІР...

Який колір ви обираєте як найприємніший для вашого ока (або якому коліру віддає перевагу близька вам людина): червоний, жовтогарячий, жовтий, рожевий, коричневий, зелений, синій, білий, чорний чи сірий?

Червоний — колір пристрастей. Людина, яка любить цей колір, смілива, вольова, запальна і товариська. Найчастіше — це альтруїст. У людей, котрих цей колір дратує, присутній певний комплекс неповноцінності, страх перед сварками, схильність до самоти, прагнення до стабільності в стосунках.

Жовтогарячий — улюблений колір людей, які володіють інтуїцією, і жагучих мрійників. Але в геральдиці цей колір означає лицемірство й нещирість.

Жовтий колір символізує спокій, невимушеність у стосунках з людьми, інтелігентність. Коли він улюблений, це означає товариськість, сміливість, цікавість, здатність легко пристосовуватись й діставати задоволення від можливості бачитися з людьми та прихиляти їх до себе. Коли ж він неприємний, то йдеться про людину зосереджену, песимістично налаштовану, з якою важко зав'язати знайомство.

Рожевий — це колір життя, він промовляє про потребу любити й бути добрішими. Ті, кому він подобається, люди вразливі й емоційні, вони можуть розхвилюватися навіть з незначного приводу. У людей прагматичних і раціональних такий колір викликає роздратування.

Коричневий колір і всі його відтінки обирають ті, хто твердо і впевнено стоїть на ногах, хто цінує традиції, родину. Коли ж такий колір неприємний, це говорить про самолюбство й егоїзм, а також про те, що ця людина скрадлива, важко йде на відвертість.

Зелений — колір надії й відкритого шляху. Люди, які його обирають, наполегливі, послідовні, іноді вперті в досягненні поставленої мети. Вони дуже розбірливі в знайомствах і не дуже добре ладнають з товаришами по службі через власну незговірливість, негнучкість, критичність, прямолінійність.

Синій — колір неба, його зазвичай пов'язують з духовним злетом людини, добросердою чистотою. Якщо подобається синій колір, це свідчить про скромність і меланхолію, спокійний настрій, прагнення до співпраці й взаєморозуміння. Ці люди гарні виконавці та підлеглі. У неприйнятті цього кольору розкривається людина, яка намагається скласти враження всемогутньої і всесильної, а насправді є зразком непевності і замкнутості.

Білий — це синтез усіх кольорів, саме тому він вважається «ідеальним» кольором, «кольором мрії». У ньому закладений багатозначний зміст, оскільки він одночасно передає і сяйво світла, і холод льоду. Але, на жаль, у психологічному сенсі він є малоінформативним, оскільки, як з'ясували дослідники, його обирають люди із суперечливими рисами характеру. Єдине, про що він може свідчити, та й то побічно, про акуратність й охайність людини, яка обирає цей колір для свого одягу й оформлення житла.
Чорний колір протиборствує білому. Це колір непевності, що символізує похмуре сприйняття життя. Той, хто воліє вдягатися в чорне (не будемо брати до уваги жалобну символіку, що тільки підкреслює значення цього кольору), нерідко сприймає життя в похмурих тонах, невпевнений у собі, нещасливий, оскільки не сумнівається, що його ідеали в житті недосяжні. Зміна костюма або плаття чорного кольору на більш яскравий, помітний — показник того, що песимістичні настрої розвіюються.

Сірий — улюблений колір розважливих, недовірливих і вразливих натур, які довго вагаються, перш ніж ухвалити рішення. Цей нейтральний колір обирають люди з підвищеним емоційним контролем, ті, хто волів би залишатися в тіні і не вступати у велику кількість контактів.

Підготувала Наталія БОЙКО, психолог


ЗАТРИМАЛИ КРИВДНИКА ХОМ'ЯЧКІВ
У Польщі поліція затримала 20-річного жителя міста Плоньськ за знущання з хом'яків. Свої дії він записував на відеокамеру, а потім поширював у Інтернеті, передає Укрінформ із посиланням на Yтро. ru.
Згідно з польськими законами, за такий злочин йому загрожує до двох років позбавлення волі, штраф, що піде на охорону тварин, і навіть заборона працювати за деякими спеціальностями. Поліція підозрює, що, ймовірно, існує ціла мережа людей, які пересилають одне одному відеофільми, на яких зафіксовано факти знущання, насильства над тваринами.
За словами поліцейських, у Польщі щороку зростає кількість подібних судових процесів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ФАКТ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ДИВА
  • КРОСВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».