Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ГРИВКО ВИПРАВДОВУЄ АВАНСИ

В австрійському Зальцбурзі подолав екватор чемпіонат світу з велоспорту. Сьогодні відбудуться шосейні гонки серед молоді віком до 23 років (дистанція — 176 кілометрів) і жінок (вони долатимуть 132 кілометри). Завершиться першість планети завтра гонкою дорослих спортсменів, і випробування буде нелегким — 265 кілометрів досить непростої траси, на якій є чимало гірських ділянок.

А в перші два дні чемпіонату світу відбулися гонки з роздільним стартом. Жінки визначили найкращу, подолавши відстань 26 кілометрів 120 метрів. «Розділку» виграла... Армстронг. Ні, Ленс не повернувся — в американської чемпіонки світу на ім’я Крістін однакове з видатним співвітчизником прізвище. Показавши середню швидкість майже 45 кілометрів на годину (коли бути зовсім точним, то 44,638 км/год), Крістін Армстронг перемогла з результатом 35 хвилин 4,89 секунди. Другою стала швейцарка Карін Тюріг (відставання 26 секунд), третьою — ще одна американка Крістін Торбурн (29 секунд у пасиві). Понад п’ять хвилин програла переможниці єдина представниця України Ірина Шпильова, цього вистачило лише для передостаннього, 36-го місця.
Набагато більше підстав сподіватися на успіх ми мали в молодіжній «розділці», адже торік Дмитро Грабовський став другим у цій дисципліні, а в груповій гонці — чемпіоном світу. Та цього разу повторити успіх не вдалося — бельгійському переможцеві Домініку Корню на дистанції 39 кілометрів 540 метрів наш співвітчизник програв 1 хвилину 49 секунд, це тільки п’ятнадцятий результат. Корню показав середню швидкість 47,904 км/год і доїхав до фінішу за 49 хвилин 28,42 секунди. Другим був росіянин Михайло Ігнатьєв (плюс 37 секунд до часу чемпіона), бронзову нагороду отримав француз Жером Коппель (44 секунди відставання). Ще один наш співвітчизник Олександр Суруткович проїхав трасу на чотири хвилини повільніше за бельгійця і посів 42-ге місце серед 59 учасників.
Найбільшого успіху українці досягли в тайм-тріалі серед дорослих спортсменів. Двадцятирічний сімферополець Андрій Гривко, здається, ще міг би востаннє виступити в молодіжній категорії, але вирішив поставити перед собою амбітніше завдання, з яким гідно впорався. Виснажливу дистанцію з кількома неприємними підйомами (50 кілометрів 830 метрів) кримчанин подолав за 1 годину 2 хвилини 56,78 секунди і фінішував на дев’ятому місці. Єдиним, хто проїхав «розділку» зі швидкістю, більшою за 50 кілометрів на годину, став новий чемпіон світу швейцарець Фабіан Канчеллара. Його час — 1 година 11,75 секунди, а середня швидкість становила 50,664 км/г. Півтори хвилини (!) програв переможцеві американець Дейв Забріскі, ще більше відстав бронзовий призер чемпіонату, тріумфатор останньої з трьох супервелобагатоденок казахстанець Олександр Винокуров. Заради справедливості варто сказати, що «Віно» цілком міг би конкурувати з Дейвом Забріскі за «срібло», але прикрі технічні проблеми на одному з підйомів подарували заокеанському спортсмену 20-секундну перевагу.
Завтрашня групова гонка дасть відповідь на питання, яке хоча б раз ставив собі кожний прихильник вітчизняних велосипедистів: на що була б спроможна професійна команда, основу якої складали б українські спортсмени? Приклад успішного казахстанського проекту «Астана» дозволяє сподіватися на те, що колись і в Україні знайдуться спонсори, яким було б цікаво представити свою команду на «Тур де Франс», «Джиро д’Італія» чи «Вуельті»...

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • ОСТАННЯ РЕПЕТИЦІЯ
  • УМОВИ ДИКТУЄ СИЦИЛІЯ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».