Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СПРАВА ҐОНҐАДЗЕ: СУД ДОПИТАВ ПЕРШОГО СВІДКА
Апеляційний суд Києва завершив допит першого свідка в справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе — головного редактора інтернет-видання «Українська правда» Олени Притули й розпочав порівняння її свідчень у суді та на досудовому слідстві.

Як передає кореспондент УНІАН, на судовому засіданні, відповідаючи на запитання адвокатів підсудних, пані Притула заявила, що в неї «немає ніяких сумнівів в тому, що зникнення й загибель Георгія пов'язана з його роботою журналістом».
На запитання про причини зникнення журналіста вона сказала: «На мою думку, були (причиною цьому, — УНІАН) і Леонід Кучма, і люди з його оточення». Крім того, Олена Притула назвала також ім'я колишнього голови СБУ Леоніда Деркача, покійного міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та екс-голову Верховної Ради Володимира Литвина.
У суді Олена Притула розповіла, що наприкінці 1999 року — на початку 2000-го Ґонґадзе публікував свої матеріали в газеті «Грані», читав новини на радіо «Континент», а в травні 2000 року брав участь в акції журналістів «Підтримаємо свободу слова!» у Києві, зокрема в ході Хрещатиком. У 1999 році, за словами редактора, Георгій перебував у Вашингтоні, де, виступаючи на прес-конференції на радіо «Свобода», він жорстко критикував тодішнього президента Кучму за цензуру. У цьому ж році, зазначає свідок, журналіст збирав підписи колег під заявою щодо загрози свободі слова та контролю влади над ЗМІ.
У свідченнях пані Притула зазначила, що на радіо «Континент», в газеті «Грані» та сайті «Української правди» Георгій Ґонґадзе висвітлював питання, пов'язані з корупцією. За її словами, він, зокрема, проводив журналістське розслідування про діяльність Олександра Волкова (на той час народного депутата). «Волков був тоді «гаманцем» Кучми»,— пояснила вона.
Олена Притула також повідомила, що Георгій Ґонґадзе планував поїздку до Бельгії за гроші гранту (якого саме, не уточнила) з метою провести самостійне журналістське розслідування з цього питання.

КРИМСЬКІ ЗЕМЛІ ЙДУТЬ «НАЛІВО»
Постійний представник Президента України в Криму Геннадій Москаль звернувся до міністра аграрної політики України Юрія Мельника з проханням заборонити виноробним радгоспам-заводам півострова відчужувати державні землі на користь інших осіб.

За інформацією представника глави держави, 12 вересня поточного року Рада міністрів АРК ухвалила рішення про збір матеріалів щодо узгодження місця розташування рекреаційного комплексу ТОВ «ЮБКбуд» на земельній ділянці 1,1 гектара з земель Лівадії. Перевіркою встановлено, що дане ТОВ було зареєстроване в Дніпропетровську тільки наприкінці серпня 2006 року, за адресою житлового будинку. «На розрахункових рахунках немає жодної гривні. Офіс фірми знайти не вдалося, ні будівельної техніки, ні іншої власності ТОВ не має. Ця фірма,— так звана одноднівка, через яку земля державної власності завдяки різним маніпуляціям переходить в приватну власність»,— зазначає Постпред Президента.
Крім того, на розгляді у Верховній Раді АРК перебувають матеріали, де той же радгосп-завод «Лівадія» і Алуштинський завод ефіроолійних культур виділили зі своїх земель 1,7 гектара для створення садово-дачного кооперативу людям, які ніколи в даних підприємствах не працювали, а також підставним особам. «Перевіркою встановлено, що садово-дачний кооператив — це ширма для переходу землі з державної власності в приватну, а фактично за цим стоїть ТОВ «Ренесанс»,— заявляє пан Москаль. На його думку, кримський уряд впродовж перших 100 днів своєї роботи утримувався від ухвалення сумнівних земельних рішень, проте випадок з ТОВ «ЮБКбуд» перекреслив всю принциповість, у зв'язку з чим представник глави держави просить Радмін невідкладно відмінити дане рішення. «Ринкова вартість однієї сотки землі, яка виділяється зазначеному ТОВ і садово-дачному кооперативу, становить близько 30 тисяч доларів США»,— зазначив Геннадій Москаль.
також у паперовій версії читайте:
  • «БРЮССЕЛЬ-2» УКРАЇНСЬКОГО ПРЕМ’ЄРА
  • БОРГИ ЗАГРОЖУЮТЬ ОПАЛЮВАЛЬНОМУ СЕЗОНУ
  • М'ЯСО І МОЛОКО: РОСІЯНИ «ЗНІМАЮТЬ ПРОБУ», АЛЕ НЕ ЇДЯТЬ...
  • ВУГІЛЛЯ: НОВІ ЖНИВА СМЕРТІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».