Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПРОЕКТ БЮДЖЕТУ ПРИЙНЯТО ДО РОЗГЛЯДУ: «СВОЇХ» ВИСТАЧИЛО
Учора перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров представив у парламенті проект Державного бюджету на 2007 рік. Документ викликав суперечливі оцінки.

Фракція «Наша Україна» запропонувала відхилити законопроект. Про це заявив народний депутат, заступник голови комітету з питань бюджету Павло Жебрівський.
На його думку, цей проект порушує багато статей Бюджетного кодексу. Пан Жебрівський застеріг, що податковий тиск збільшуватиметься, а дефіцит бюджету в сумі 15 мільярдів гривень не буде покритий завдяки приватизації. Народний депутат назвав цей законопроект «бюджетом для своїх».
Проект Держбюджету-2007 — це бюджет «руйнації кожної людини в Україні»,—заявила з парламентської трибуни лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко.
За її словами, в проекті не передбачено підвищення пенсій, крім того, заплановано недопостачання 5,3 мільйона гривень до пенсійного фонду. Юлія Тимошенко зауважила, що в супровідній записці, є пункт про скасування усіх пільг на оплату комунальних послуг для учасників та ветеранів війни.
За словами Юлії Тимошенко, бюджетом передбачено 16 нових видів податків. «Це бюджет колосальної «тіньової» економіки. Такої бюджетної ганьби ще не було в Україні. Я впевнена, що СПУ і КПУ погодяться з нашою позицією не підтримувати цього проекту бюджету»,— наголосила лідерка БЮТ.
Фракція Соціалістичної партії спочатку мала намір голосувати за те, щоб відправити проект Держбюджету на 2007 рік на доопрацювання. Про це заявив член фракції СПУ Іван Бондарчук. Він зазначив, що в проекті «є чимало новацій, які заслуговують на увагу». У той же час, на його думку, «потрібно переглянути загальну ідеологію проекту держбюджету, оскільки в ньому недостатньо враховуються зобов’язання перед виборцями не тільки СПУ, а й інших партій».
А потім справа дійшла до голосування, і народні депутати таки прийняли до розгляду проект бюджету на 2007 рік.
«За» проголосували 249 народних обранців: «Наша Україна» — двоє депутатів, Партія регіонів — 186, СПУ — 30, БЮТ — 10, КПУ — 21.
Як повідомив спікер парламенту Олександр Мороз, другим пунктом постанови передбачено, що голові ВР буде доручено для підготовки проекту до першого читання створити робочу групу з двома співголовами — першим віце-прем’єр-міністром Миколою Азаровим і першим заступником спікера парламенту Адамом Мартинюком. До складу групи має ввійти по троє представників від кожної парламентської фракції.
Пропонується також не пізніше наступного вівторка кожному комітету Верховної Ради і кожній парламентській фракції в письмовому вигляді подати свої пропозиції щодо бюджету.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІКТОР ПИНЗЕНИК: УКРАЇНУ ЗНОВУ ВТЯГУЮТЬ У БОРГИ
  • МАТВІЄНКО РАДІЄ ЗА ЯЦЕНЮКА І БОНДАРЯ
  • НІНА КАРПАЧОВА ВИРІШИЛА ЗДАТИ ДЕПУТАТСЬКИЙ МАНДАТ
  • ПОВЕРНЕННЯ НА «ЗОНУ»? КАБІНЕТ МІНІСТРІВ ПРОПОНУЄ РЕАНІМУВАТИ БІЛЬШУ ЧАСТКУ ВІЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЗОН І ТЕРИТОРІЙ ПРІОРИТЕТНОГО РОЗВИТКУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».