Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ВІТРИЛЬНИК-ПРИВИД

Це означає, що судно до приходу в акваторію острова постійно було в плаванні, передає Укрінформ з посиланням на MIGnews.
У прибережних водах Сардинії неподалік курорту Порто Ротондо берегова охорона виявила двощогловий 22-метровий вітрильник-привид. Як повідомили журналістам представники місцевої влади, ніхто не знає, як він там опинився й кому належить. Принаймні на Сардинії таких суден не зареєстровано, і ніхто не може пригадати, що подібні вітрильники були в Італії.
Піднявшись на борт «летючого голландця», правоохоронці не знайшли там жодної живої душі. У каютах лежали французькі карти північноафриканських морів, люксембурзький прапор і залишки єгипетської їжі.
Вітрильник називається «Бель Аміка», що можна перекласти як «Прекрасна подруга». Спочатку виникла підозра, що його могли використовувати для перевезення наркотиків контрабандисти. Однак після того як поліція ретельно перевірила судно за допомогою собак, ця версія відпала. Натреновані на пошук наркотиків тварини нічого підозрілого не знайшли.
Фахівці, які оглянули судно, дійшли висновку, що воно — старовинне, у доброму стані, хоча слідів реставрації не помітно.
Морські власті Сардинії з'ясовують походження загадкового вітрильника.


КОМАХИ-ВБИВЦІ ТЕРОРИЗУЮТЬ ПРИКАРПАТТЯ
Два випадки, гідних фільму жахів про нашестя комах, сталися на Прикарпатті. До Головного управління МНС України у Львівській області надійшло повідомлення про те, що на горищі одного з житлових будинків у селі Лисиничі Пустомитівського району мешканці виявили гніздо шершнів, повідомляє кореспондент Укрінформу. Його розміри були настільки великими, а комах так багато, що господарі побоялися самотужки видворити непроханих гостей. Розуміючи, яку небезпеку становлять комахи, адже траплялися випадки загибелі людей від їхніх укусів, на місце знахідки відразу вирушили оперативні мобільні групи районного відділу та Головного управління МНС. На місці до справи взявся рятувальник Ігор Бабій — пасічник із стажем. Вдягнувшись у спеціальні обладунки та озброївшись бджолярським інвентарем, він з неабиякими труднощами обережно вмістив кубло в п'ятдесятикілограмовий мішок з-під цукру. Розлючені шершні почали швидко розгризати мішок, але тут на допомогу рятувальникові прийшли його колеги.
Утім, не завжди зустрічі з комахами закінчуються добре. Того ж дня у Буському районі на хуторі Думниця 61-річний місцевий житель, вочевидь, з необережності, кіньми перекинув вулик. Аби помститися, бджоли вмить напали на коней і їхнього господаря. Чоловік у розпачі кинувся рятувати коней, проте нічого вдіяти не зміг. Від численних укусів комах він помер, загинули й коні.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • КОРИСНІ ПОРАДИ
  • ВІДКРИТТЯ
  • ДИВА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».