Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЧАС СЕНСАЦІЙ
Розіграш 1/16 фіналу Кубка України з футболу стартував матчем між армянським «Титаном», представником другої ліги, та полтавською «Ворсклою», яка грає у вищій лізі українського футболу.

Гра на невеликому стадіоні (вміщує чотири тисячі глядачів), заповненому вщент, була видовищною та цікавою. «Ворскла» на правах досвідченішого колективу почала двобій доволі активно й уже на восьмій хвилині могла відкрити рахунок. Кравченко чудовим пасом вивів Кондратюка практично віч-на-віч з голкіпером, але нападник полтавчан з чудової позиції примудрився влучити у воротаря. Господарі поля відповіли двома гострими атаками, які завершував Батраченко. На жаль, його удари не досягли мети. Щоправда, саме цей футболіст на 22-й хвилині вивів господарів поля вперед. «Титан» заробив штрафний удар, Батраченко пробивав, проте м'яч влучив у «стінку» і знову відлетів до нього: півзахисник пробив ще раз — і шкіряна куля влетіла в сітку. Пропущений м'яч негативно вплинув на дії гостей, а господарі поля мали кілька моментів щоб збільшити перевагу, однак не скористалися ними. Через деякий час гравці «Ворскли» зрозуміли, що «голими руками» представника нижчого дивізіону не взяти. Чижов, Кондратюк, Далку мали реальні можливості відзначитися, але м'яч летів повз ворота. У доданий час першого тайму полтавчани таки зрівняли рахунок. Далку зробив простріл з правого флангу, а Груміч виявився першим біля м'яча й переправив його у ворота.
Другий тайм розпочався з атак «Ворскли». Від самого початку міг відзначитися Джуричич: після розіграшу кутового він бив у порожні ворота, але м'яч пролетів вище. Через п'ять хвилин Груміч і Ярмаш втратили чудові моменти, щоб вивести «Ворсклу» вперед. Мирослав пробив занадто слабко, а Ярмаш вирішив обіграти не тільки захисників, а й голкіпера «Титана», який, проте, був на висоті. І тут спрацювала стара футбольна істина: «Не забиваєш ти — заб'ють тобі». На 56-й хвилині захисники полтавчан грубо помилилися, і Довжик змусив місцевий стадіон вибухнути оваціями — 2:1. «Ворскла» мала кілька моментів звести матч до додаткового часу, але воротар «Титана» Бобров діяв бездоганно. Як з'ясувалося, сенсацією в Армянську справа не обмежилася. Загалом, після матчів 1/16 фіналу з боротьби за Кубок України вибули відразу п`ять клубів вищої ліги — «Чорноморець», «Карпати», запорізький «Металург», «Ворскла» та «Зоря». Лідери українського футболу «Шахтар» і «Динамо», як і варто було сподіватися, без проблем розібралися зі своїми суперниками.
Киян до 1/8 фіналу вивели практично склад дублерів, розбавлений Ващуком та Верпаковскісом, які відновлюються після травм, та «списаними» з основи Пеєвим, Дмитруліним та Алієвим. Гра в Мелітополі з місцевим «Олкомом» проходила спокійно й затишно. Резервисти «Динамо» грали повільно, але навіть такий темп не завадив гостям здобути впевнену перемогу. Три з чотирьох голів у ворота «майонезної» команди були забиті ударами головою. У першому таймі кутовий та штрафний біля воріт «Олкома» реалізував Мандзюк. На 71-й хвилині ударом головою в кут воріт Олійник змінив рахунок — 3:0. За чотири хвилини до закінчення гри в боротьбі з Федоровим за м'яч помилилися захисники, і шкіряна куля відскочила до Ващука, який сильним ударом з п'ятьох метрів збільшує рахунок до 4:0.
Донецький «Шахтар», як і київське «Динамо», також без зусиль вийшов до наступного раунду змагань. Однак якщо київське «Динамо» в кубковій грі задіяло другий склад, то «Шахтар» дав пограти й лідерам команди, і тим, хто чекає на шанс на лаві запасних. Особливо описувати матч «Шахтаря» з краснопільським «Явором» немає сенсу: уже на 21-й хвилині рахунок був 3:0 на користь «Шахтаря». Двічі відзначився Окодува та одного разу зі штрафного вистрілив Жадсон. На останній хвилині першого тайму Окодува ударом у кут воріт «Явора» доводить рахунок до 4:0. У другому таймі обидві команди грати у футбол, здається, уже й не дуже прагнули. Утім, колосальна різниця в класі дала змогу «Шахтареві» ще двічі забити. На 51-й хвилині Брандау довелося лише підправити м`яч у пусті ворота після передачі Шевчука. За шість хвилин господарі відповіли голом престижу, а на 83-й хвилині після удару Вукіча зі штрафного рахунок став 6:1 на користь донеччан.
Що стосується інших представників «вишки», то їм перемоги далися так просто. Слід відзначити чотири голи Руслана Левиги в матчі «Іллічівця» з кримською командою «Динамо-ІгроСервіс». Щоправда, після чотирьох пропущених м'ячів господарі знайшли в собі сили скоротити розрив у рахунку — 2:4.

Результати всіх матчів 1/16 фіналу Кубка України:
«Титан» — «Ворскла» — 2:1
Голи: Батраченко 22, Довжик 56 — Груміч 45+1
«Олком» — «Динамо» — 0:4
Голи: Мандзюк 9, 45, Олійник 71, Ващук 85
«Явір» — «Шахтар» — 1:6
Голи: Мігаль 57 — Окодува 9, 15, 45, Жадсон 21, Брандау 51, Вукіч 81
«Борисфен» — «Чорноморець» — 4:2
Голи: Клименко 25, Мостовой 42, 89, Яцик 64 — Скоропад 52, Згура 68 — з пенальті
«Динамо-ІгроСервіс» — «Іллічівець» — 2:4
Голи: Гаді 56, Морозов 85 — Левіга 23, 25, 38, 53,
«Енергетик» — «Металіст» — 0:2
Голи: Давидов 58, 67
«Дніпро» (Черкаси) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:1
Гол: Назаренко 61
Нереалізований пенальті Пахолюк (85 хв).
«Закарпаття» — «Таврія» — 2:3.
Голи: Кортуняк 15, Бундаш 78 — з пенальті — Давидов 26, Періч 55, Вишневський 49
«Кримтеплиця» — «Металург» (Запоріжжя) — 2:2 (по пенальті 6:4)
Голи: Онисько 19, 75 — Трусевич 35, Лазарович 81
Нереалізований пенальті: Онисько 33
«Оболонь» — «Сталь» (Алчевськ) — 0:1
Гол: Акобян 38
«Десна» — ФК Харків — 0:2
Голи: Максимов 3, Кіцута 36
«Олімпік» — «Кривбас» — 1:2
Голи: Хомутов 74 — Попович 49, Іващенко 58
«Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Зоря» — 1:0
Гол: Романенко 93
ФК Львів — «Карпати» 1:1 (в серії пенальті 4:1)
Голи: Гриценко 111 — Батіста 98
ПФК Севастополь — «Волинь» — 3:0
Голи: Шишкін 15 — з пенальті, Мазуренко 57, Жабокрицький 78
«Хімік» — «Металург» (Донецьк) — перенесено на четверте жовтня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ХІДДІНК НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ
  • ЗЛЯКАТИ СУПЕРНИКА
  • ... А В «АВАНГАРДІ» ЗНОВ ІДУТЬ ДОЩІ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».