Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РОСІЯ МАЯКІВ ТАКИ НЕ ВІДДАЄ
Україна, як і інші морські держави, несе юридичну відповідальність перед іншими країнами за навігаційно-гідрографічне убезпечення мореплавства у своїх територіальних водах. Тому відверте небажання Росії передавати українській стороні належні їй об'єкти інфраструктури НГЗ, розміщені на узбережжі Кримського півострова від мису Тарханкут до мису Аю-Даг, унеможливлює виконання нашою країною своїх міжнародних зобов'язань і може призвести до непередбачуваних наслідків.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України, переданому Укрінформу.
Відповідно до статті 2 міжурядової угоди про взаємні розрахунки, пов'язані з розподілом Чорноморського флоту та перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28.05.1997 року українська сторона передала російській в оренду для потреб ЧФ РФ земельні ділянки та об'єкти, перелік яких міститься в додатках 2 і 3 до угоди про параметри поділу ЧФ. Згідно із статтею 1 угоди порядок використання об'єктів ЧФ, за винятком перелічених у додатках 2 і 3 до цієї угоди, визначається українською стороною. Об'єкти НГЗ безпеки мореплавства, розміщені на території України й утримувані ЧФ РФ, до згаданих додатків не включені, наголошується у коментарі. Більше того, відповідно до статті 17 Закону України «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил іноземних держав на території України» від 19.03.2000 р., зазначені об'єкти оренді не підлягають.
Військові формування ЧФ РФ, як і будь-які інші органи Російської Федерації, жодним чином не уповноважені здійснювати будь-які заходи, спрямовані на дотримання безпеки мореплавства, а також проводити діяльність з управління системою судоводіння в територіальних водах України.
Українською стороною не сприймається та викликає здивування твердження російської сторони про невизнання судових рішень України щодо об'єктів НГЗ, оскільки така позиція РФ суперечить нормам міжнародного права та законодавству України, зазначено в коментарі МЗС.
Міністерство закордонних справ поінформувало нотою російську сторону про постанову Севастопольського апеляційного господарського суду про вилучення 22 об'єктів НГЗ та очікує на її неухильне виконання найближчим часом.

«ДІДІВЩИНА» ЗНИКНЕ 2010 РОКУ?
Міністр оборони Анатолій Гриценко переконаний, що від часу комплектування Збройних сил контрактниками «дідівщину» буде ліквідовано. Про це він заявив на прес-конференції. «Я впевнений, що коли ми на рубежі 2010 року здійснимо перехід на контрактну армію — це на 90 відсотків ліквідує проблему. У нас немає зафіксованих випадків «дідівщини» між контрактниками»,— сказав посадовець.

Водночас, на його думку, у питаннях «дідівщини» багато залежить від керівництва військової частини. «Якщо офіцер перекладає свою відповідальність на сержанта, дає йому більше повноважень, ніж передбачено статутом, то тоді виникають проблеми»,— зазначив міністр. Він зауважив, що коли офіцер на своєму місці — цієї проблеми немає.
Глава оборонного відомства підкреслив, що сьогодні за кожним фактом «дідівщини» порушується кримінальна справа і винні несуть покарання — від двох місяців до двох років дисциплінарного батальйону. Пан Гриценко констатував, що у 2005 році було порушено 98 кримінальних справ, а у 2006-му — 83. Водночас міністр припускає, що не всі випадки «дідівщини» виявляються і фіксуються. За його словами, фахівці стверджують, що таких інцидентів як мінімум втричі більше.
Високопосадовець повідомив, що хоча 60% випадків «дідівщини» не мають фізичних наслідків, солдати, проте, зазнають моральних травм.
Гриценко наголосив, що вже тепер оборонне відомство вживає заходів, аби подолати прикре явище, зокрема, підрозділи, де це можливо, формуються з солдатів одного призову. Крім того, військовослужбовців не залучають до виконання невластивих для них функцій. «У військових частинах солдати вже не вирощують свиней, як це було протягом багатьох років»,— запевнив міністр. Він зазначив, що до цивільних структур поступово передається функція продовольчого забезпечення, прибирання, охорони, наряди по кухні. «Коли люди займаються бойовою підготовкою, вони не мають часу на «дідівщину»,— наголосив міністр.
також у паперовій версії читайте:
  • ГОЛОВУ СІЛЬРАДИ МАЛО НЕ СПАЛИЛИ
  • ДОНЕЦЬК: КРИМІНАЛЬНІ «РОЗБОРКИ»
  • У СЕВАСТОПОЛІ СТАРТУВАВ «КООПЕРАТИВ МАРЛІН-2006»
  • НАЙГЛИБШЕ В УКРАЇНІ ОЗЕРО — РУКОТВОРНЕ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».