Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЧЕКАТИМЕМО НА «ЄВРО-2012»?
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з представниками УЄФА, які перебувають в Україні з оглядовим візитом у рамках участі України і Польщі в тендері за право приймати фінальний турнір чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Як зазначив глава держави, цей чемпіонат для України є заходом світового значення, який сприятиме встановленню тісніших відносин між нашою країною і Європою. В Україні уже здійснюють заходи, спрямовані на вдосконалення транспортної, спортивної та туристичної інфраструктури, що дасть можливість створити належні умови для проведення чемпіонату, заявив Президент.
У травні минулого року Віктор Ющенко підписав указ про невідкладні заходи з підготовки України до участі в тендері за право проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року. Сьомого грудня нинішнього року Україна й Польща влаштують фінальну презентацію заявки на організацію чемпіонату перед виконкомом УЄФА. За підсумками оцінного звіту й на підставі поданих країнами-учасницями тендеру гарантій й угод, УЄФА визначить футбольну асоціацію, якій буде надано право провести фінальну частину «Євро-2012».

ГРОМАДСЬКІСТЬ ОБГОВОРЮВАТИМЕ ДЕРЖАВНУ МОВНУ ПОЛІТИКУ
Міністерство юстиції запропонувало для громадського обговорення проект концепції державної мовної політики в Україні, розроблений Національною комісією зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права, повідомили в прес-службі Мін'юсту.

Документ має стратегічний характер — у ньому визначено напрями формування й реалізації мовної політики, організаційні та правові механізми вирішення наявних проблем у мовній сфері. Положення концепції мають стати основою для вдосконалення чинного і роботи над новим законодавством з питань мовної політики.
На сьогодні, констатує міністерство, в Україні немає чіткого визначення принципів державної мовної політики, правових та організаційних засад розвитку й застосування державної мови та мов національних меншин. Державна мовна політика має суперечливий характер, що призводить до зростання соціальної напруги в суспільстві і як наслідок — до виникнення політичних проблем. Ухвалення виваженої мовної концепції допоможе створити умови для консолідації українського народу, створення сучасного суспільства на засадах гуманізму, демократії та забезпечення всебічного розвитку кожної особи.
Мін'юст пропонує громадськості надсилати зауваження й пропозиції до проекту концепції державної мовної політики до першого жовтня за електронною адресою const@minjust.gov.ua.
також у паперовій версії читайте:
  • УРЯД ОБІЦЯЄ
  • КРОК ДО ЗАХИСТУ ПРАВ УВ'ЯЗНЕНИХ І ЗАТРИМАНИХ
  • СЬОГОДНІ НА ХРЕЩАТИКУ ЗГАДАЮТЬ ЗАГИБЛИХ ЖУРНАЛІСТІВ
  • ДОНЕЧЧИНА: «КОНВЕРТУВАЛИ» МІЛЬЯРДАМИ
  • ОДЕСА: ЛУНАЄ ВЕРЕСНЕВИЙ ДЖАЗ
  • РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ «В ЛОМБАРДІ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».