Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПРОТИСТОЯННЯ НАРКОМАНІЇ: НЕ ВІЙНА, А ПРАЦЯ
В Україні кількість осіб, які вживають наркотики, коливається від 500 до 550 тисяч. Про це повідомив головний нарколог Міністерства охорони здоров'я України Анатолій Вієвський на прес-конференції.

«Надто складно визначити точну цифру наркозалежних людей, оскільки неможливо провести їхню реєстрацію. Проте система моніторингу дає змогу визначити оцінну кількість»,— сказав він.
Головний нарколог вважає, що боротьба з наркотиками не знижує рівня поширення вживання «дурману». «З наркоманією потрібно не боротися, а щодня працювати. Це — зовсім інша якість. Боротьба — це війна, після якої можуть бути тільки руйнування. Робота — інша річ. Це більш зважено і більш системно»,— пояснив він.
До речі, голова координаційної ради Асоціації зовнішньої реклами України Артем Біденко на прес-конференції вибачився за рекламну кампанію «Без наркотиків краще» і зобов'язався протягом десяти днів зняти таку рекламу з вулиць Києва та інших міст України.
«Ми не врахували людей, яких вона може образити — колишніх наркоманів, дітей наркозалежних людей»,— визнав він.
Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації зменшення шкоди Ігор Камінник зазначив, що фахівцями різного профілю — психіатрами, наркологами, представниками неурядових організацій названу рекламу визнано негуманною й шкідливою як для суспільства загалом, так і для деяких його членів.
Як відомо, на початку серпня Асоціація зовнішньої реклами розпочала акцію «Без наркотиків краще». На вулицях з'явились плакати — білий напис на чорному тлі: «Мама чому я помер?», «Мама чому я урод?», і нижче «У наркоманів не буває здорових дітей».

ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ ВОЛЬТ — НЕ МЕЖА...
Після удару струмом такої напруги людина залишилася живою — унікальний випадок стався у Яворівському районі на Львівщині. 55-річний електромонтер Семен Іваницький працював на стовпі. Саме у цей час диспетчер районних електромереж раптом увімкнув напругу... Уражений струмом, робітник завис на стовпі, звідки його за допомогою вишки зняли співробітники МНС. За свідченням фахівців Новояворівської районної лікарні, у нього діагностовано кардіологічний шок першого ступеня, електричні травми та опіки першого і другого ступенів лівої кисті й грудної клітки. На думку медиків, це просто щастя, що потерпілому вдалося вижити. Тепер він у реанімації, опритомнів, може рухати пальцями ураженої руки, говорити.

Цей дивовижний випадок продемонстрував, наскільки великими є резерви людського організму. Адже, згідно із «Книгою рекордів України», це — не єдиний «поєдинок» із електричним струмом, у якому людині пощастило вижити. На початку літа в селі Оброшино підлітка вдарило струмом такої ж потужності у трансформаторній будці. Однак розрядом його відкинуло на кілька метрів, що і врятувало життя. Втім, найдивовижніший факт, ймовірно, зафіксовано чверть століття тому у Стрию. Черговий електрик міської мережі Василь Йонка близько 15 хвилин перебував під напругою десять тисяч вольт на висоті дев'ять метрів через те, що від вітру з'єднались дроти, один із яких був оголений. Лікарі констатували смерть, проте через кілька годин перебування у холодному приміщенні медсестра раптом помітила, що «померлий» подає ознаки життя.
також у паперовій версії читайте:
  • НАТИСНИ НА КНОПОЧКУ, І...
  • ЯК «КРУТІ ХЛОПЦІ» САМІ СЕБЕ ВИКАЗАЛИ
  • НАМ ОБІЦЯЮТЬ ТЕПЛИЙ ВІКЕНД
  • ДОСВІД СУСІДІВ БОРЖНИКІВ НЕ ВЧИТЬ
  • НАШІ КРАЗИ — НАЙКРАЩІ
  • УКРАЇНУ ВИЗНАНО ВІЛЬНОЮ ДЕРЖАВОЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».