Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
РИНОК ЗЕМЛІ ПОТРЕБУЄ ЗАКОНОДАВЧОЇ ПІДТРИМКИ
Антимонопольний комітет України звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин із пропозиціями щодо вдосконалення законодавчого регулювання ринку землі.

Наприклад, Закон «Про захист конституційних прав громадян на землю» чітко не визначає, що вартість послуги з виготовлення документів, які посвідчують право власності на земельні ділянки за їхньої безоплатної приватизації, не може бути збільшена за рахунок включення додаткових витрат.
Інша проблема земельного законодавства полягає в тому, що за частого переходу права власності на ділянку кожен новий власник змушений оплачувати непотрібну послугу. А саме: перенесення на місцевість меж ділянки та закріплення їх довгостроковими межовими знаками, які й так було встановлено раніше.
«Ринок землі надто складний і проблемний, не в останню чергу, через недосконале земельне законодавство,— наголошує голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.— Тож ми розраховуємо, що нове керівництво профільного Комітету Верховної Ради з розумінням відгукнеться на наші пропозиції. Адже лише спільними зусиллями, за підтримки українського парламенту, ми зможемо вирішити актуальні для багатьох громадян проблеми земельних відносин».

500-ГРИВНЕВА КУПЮРА З’ЯВИТЬСЯ ЦЬОГО РОКУ
Банкнота такого номіналу з’явиться в обігу ще цього року, повідомив виконавчий директор з питань готівково-грошового обігу Національного банку України Олександр Толстой. Він також сказав, що питання про введення в масовий обіг монет номіналами 2, 5 і 10 гривень вивчають фахівці Нацбанку.

«Потреба в цих монетах безпосередньо пов’язана з розвитком мережі торгових автоматів,— пояснив пан Толстой.— У разі економічної доцільності Національний банк розробить і організує виготовлення монет названих номіналів, і їхній обіг зростатиме пропорційно кількості торгових автоматів». Банкір також зазначив, що НБУ вважав би доцільним виведення з обігу монет із номіналом менше 10 копійок, оскільки їхнє виробництво є збитковим, проте це питання потребує врегулювання з відповідними державними установами. На думку представників Міністерства економіки України, через те, що нинішні ціни на товари і послуги формуються з округленням до однієї копійки, вилучення з обігу монет дрібних номіналів може призвести до збільшення вартості товарів (це негативно позначиться на добробуті малозабезпечених верств населення) і додаткових витрат підприємців на заміну програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій. За станом на 1 серпня поточного року, в готівковому обігу країни перебувало понад 1,6 мільярда банкнот і близько 5,3 мільярда монет. Національним банком випущено 295 видів пам’ятних і ювілейних монет України 228 найменувань.
також у паперовій версії читайте:
  • У «ЗОЛОТІЙ СОТНІ» СХІДНОЇ ЄВРОПИ
  • МАТИМЕМО ЩЕ ОДНІ «ПОВІТРЯНІ ВОРОТА»?
  • УКРАЇНСЬКІ ПОЛІТИКИ БОЯТЬСЯ ЄДИНОЇ ПОМІСНОЇ ЦЕРКВИ?
  • ПОТЕРПІЛІ У СКНИЛІВСЬКІЙ КАТАСТРОФІ ПОЗИВАЮТЬСЯ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУДІ
  • У ЧЕРНІВЦЯХ У ДИТЯЧОМУ САДОЧКУ ВПАВ БАЛКОН
  • ПОЛТАВЩИНА: ВИЯВЛЕНО «ПТАШИНИЙ ГРИП»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».