Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РАНОК — НАЙКРАЩИЙ ЧАС ДЛЯ ОПЕРАЦІЙ

У ході дослідження спеціалісти з університету Дюка проаналізували результати понад 90 000 операцій, проведених в університетській лікарні. Як припускають вчені, впливати на хід і результати операцій можуть зміни больової чутливості пацієнтів залежно від добових ритмів, тривале чекання операції, графік роботи співробітників медичних установ та їхня втома.
За словами координатора дослідницького проекту лікаря Мелані Райт, лише незначна кількість виявлених її командою ускладнень призводила до серйозного погіршення стану хворих. Більшість проблем була пов'язана з підвищеною больовою чутливістю і нудотою, блюванням у післяопераційний період. Найсерйозніші ускладнення включали пролонговану дію наркозу, інфекцію ран, стрибки тиску і відмову медичного обладнання.
Почесний секретар Асоціації анестезіологів Великої Британії й Північної Ірландії Алістер Чемберс назвав висновки американських колег цікавими, зазначивши, що для уточнення отриманих результатів можуть знадобитися нові дослідження. Це пов'язано з тим, що графік роботи співробітників і розклад процедур може істотно відрізнятися у різних медичних установах і в різних країнах.


ЛЮДИНУ МОЖНА БУДЕ ПОБАЧИТИ ЗСЕРЕДИНИ
Група дослідників з університету Брігема Юнга (США) створила програмне забезпечення, що дає змогу в реальному часі бачити внутрішні органи підключеної до датчиків людини, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.
Програма під назвою Live Surface («Жива поверхня») призначена передусім для проведення хірургічних операцій. Вона зчитує показання томографів, ультразвукових сканерів та інших діагностичних приладів і одразу на підставі цих даних будує тривимірні зображення кісток, м'язів, кровоносних судин, нервів і внутрішніх органів людини. Ці зображення — інтерактивні, їх можна виділяти, крутити, збільшувати й розглядати різні шари за допомогою миші. Хід операції відображається на тривимірній картині. Програми такого типу, що існували раніше, давали спрощені й недостатньо інтерактивні зображення або обробляли інформацію з великою затримкою.
Очікується, що розробка американських учених і програмістів набуде значного поширення і надасть дієву допомогу лікарям, особливо хірургам. Крім того, вона може використовуватись для створення анімованих фільмів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • МАНДРИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».