Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНОГО «БРУХТУ» БІЛЬШ НІЖ ДОСТАТНЬО
Понад 33 тисячі тонн вибухонебезпечних предметів вивезено з території артилерійських баз, складів і арсеналів Західного оперативного командування протягом восьми місяців 2006 року, повідомляє Укрінформ із посиланням на прес-службу МОУ.

Одним з найважливіших завдань нині для військ Західного оперативного командування вважається вивезення автомобільним і залізничним транспортом боєприпасів, що зберігаються на Брюховецькій, Славутській та Чуднівській артилерійських базах, і зосередження їх на визначених для цього складах. Із цього арсеналу 70% становлять вибухонебезпечні предмети, що не підлягають зберіганню і які слід вилучити для подальшої утилізації.
За словами начальника управління Західного оперативного командування полковника Сергія Ніколаєва, цього року виконано великий обсяг робіт. Якщо торік із місць зберігання вивезено двадцять п'ять тисяч тонн боєприпасів, то протягом восьми місяців поточного року — більш як тридцять три тисячі тонн вибухонебезпечних предметів. Для цього в кожній військовій частині створено по кілька робочих команд чисельністю від восьми до десяти солдатів. До їхніх обов'язків входить, дотримуючись встановлених норм безпеки, завантажувати боєприпаси у автомобілі, вивантажувати їх на залізничній станції та складати ящики у вагони. Підраховано, що одному військовослужбовцю треба завантажити від 12 до 18 тонн за день. Щодня близько 60 солдатів під керівництвом прапорщиків і офіцерів завантажують від 4 до10 вагонів боєприпасів.

ЗАПОРІЖЖЯ ЗАДИХАЄТЬСЯ
Ця тема, здається, стала банальною для преси, але для міста вона не перестала бути чи не найболючішою. У Запоріжжі через неналежний контроль з боку управління екології та природних ресурсів десять підприємств упродовж кількох років роблять несанкціонований викид шкідливих речовин у атмосферу.

Як повідомив УНІАН начальник відділу прокуратури області Валерій Чорний, «низка промислових підприємств — «Запорізький кабельний завод», завод підйомно-транспортних машин тощо несанкціоновано і неконтрольовано забруднюють навколишнє середовище: займаються виробничою діяльністю, не маючи дозволу на викид шкідливих речовин».
За словами пана Чорного, причина ситуації, що склалась,— недостатній контроль з боку управління екології та природних ресурсів. «Посадовцям цього управління законодавством надані повноваження, що дозволяють на підприємствах, що не мають дозволу на викид шкідливих речовин, припиняти виробництво, проте ці повноваження чомусь не реалізуються. Протягом тривалого часу замість того, аби застосувати до порушників передбачені законодавством санкції, посадовці управління екології лише переносять їм терміни отримання дозволу на викид шкідливих речовин у атмосферу»,— розповів він.
За словами Валерія Чорного, цей факт було виявлено під час перевірки роботи підрозділів облдержадміністрації.
Наразі природоохоронна прокуратура надіслала розпорядження облуправлінню екології та природних ресурсів реалізувати свої повноваження з припинення несанкціонованого забруднення навколишнього середовища.
Якщо посадовці облуправління екології це розпорядження проігнорують, санкції застосовуватимуть до них самих.
також у паперовій версії читайте:
  • ЛЕСЯ ҐОНҐАДЗЕ ТА ЇЇ АДВОКАТ У СУД НЕ ПРИЙДУТЬ
  • ІКОНА ГАЛИЦЬКОЇ БОЖОЇ МАТЕРІ — ЧУДОТВОРНА
  • ІСПИТ ПРИЙМАТИМЕ ЗИМА...
  • «ЄВРОПА» — ПЕРША ЗА 15 РОКІВ
  • НА ВОЛИНІ ПІДРАХОВУЮТЬ ЗБИТКИ ВІД ЛІТНІХ ЗЛИВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».