Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗНАЙДЕНО ТРАКТАТИ АРХІМЕДА

З-поміж виявлених творів Архімеда — «Метод механічних теорем» і «Стомахіон», що раніше були відомі лише за однією копією, а також унікальний твір «Про плаваючі тіла».
Тексти написані на пергаменті, зробленому з козячої шкіри в X ст. У XIII ст. в одному з православних монастирів Єрусалима грецькі ченці зішкребли твори давнього вченого й нанесли на пергамент псалми.
Однак нині за допомогою особливого рентгену вченим пощастило відновити первинний текст, що був на пергаменті.


ЧИ БАЖАЄТЕ ПОЛЕТІТИ НА МАРС?
Багато добровольців висловили бажання взяти участь у російському експерименті з моделювання пілотованого польоту на Марс. Надійшло п'ятдесят заявок від представників дванадцяти країн, повідомили у Федеральному космічному агентстві Росії. З-поміж претендентів, зазвичай, більшість чоловіків, але є й три жінки та одна сімейна пара, передає Укрінформ із посиланням на інформагентство БІЛТА.
Експеримент «Марс-500», який мають намір розпочати в четвертому кварталі 2007 року, триватиме від 520 до 700 діб. Упродовж цього терміну шість випробувачів-добровольців із різних країн світу житимуть у ізоляції в макеті «марсіанського» корабля обсягом 550 куб. м і спілкуватимуться із зовнішнім світом тільки через електронну пошту. Усі системи життєзабезпечення орієнтовані на автономність.
Організація праці й відпочинку екіпажу на різних стадіях експерименту змінюватиметься. «Марс-500» розбито на три основні етапи — переліт Земля-Марс, перебування «на поверхні Марса» трьох членів екіпажу протягом 30 діб і переліт назад до Землі. Експеримент стане складовою частиною підготовки справжнього польоту людини на Марс.
Вимоги до інтернаціонального екіпажу — суворі. Кожен кандидат віком від 25 до 50 років повинен мати вищу освіту і добре володіти російською й англійською мовами. Перевагу у відборі віддають лікарям, інженерам, біологам, фахівцям із обчислювальної техніки. Крім того, кандидати в учасники експерименту мають надати відбірній комісії докази про відсутність серйозних захворювань, шкідливих звичок й проблем із правосуддям.
Прийом заявок від охочих узяти участь в експерименті триватиме до 31 грудня, повідомили в Роскосмосі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».