Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КЛИЧКО У ПОШУКУ
Життя у професійному боксі не спиняється ні на хвилину. Це, незважаючи на те, що більшість боксерів улітку традиційно прагнуть взяти паузу для відпочинку. Та коли йдеться про наступні поєдинки, які можуть принести чималі дивіденди, тут не до відпочинку.

Схоже на те, що український боксер і його менеджер Шеллі Фінкель вирішили прислухатися до наставника нашого співвітчизника Емануеля Стюарда і зробили все, аби переговорний процес із Шенном Бріггсом завершився провалом. Американський суперважковаговик нещодавно відмовився від продовження переговорів про проведення поєдинку проти чемпіона світу за версією ІBF Володимира Кличка і підписав контракт з промоутером чемпіона WBO білоруса Сергія Ляховича Доном Кінгом про двобій проти його підопічного. Цей поєдинок відбудеться на початку листопада в Нью-Йорку. Івайло Готцев, менеджер Ляховича, сказав, що подробиці угоди з Брігсом вони обговорять пізніше. При цьому зауважив, що його підопічний хотів спершу зустрітися в рингу з Володимиром Кличком. Причиною відмови американця продовжувати переговори з Кличком-молодшим є те, що Шеллі Фінкель, котрий раніше стверджував зі стовідсотковою впевненістю, мовляв, двобій Кличко— Бріггс відбудеться, почав вести публічні переговори з новоспеченим чемпіоном світу за версією WBC Олегом Маскаєвим.
Ми повідомляли про те, що Емануель Стюард назвав Брігса найнебезпечнішим суперником для його підопічного. «Він — єдиний суперважковаговик, якого я не хотів би бачити в одному рингу з Володимиром, — сказав тренер. А Стюард — людина, завдяки якій, вважає більшість фахівців, Кличко-молодший зміг реанімувати свою кар’єру після кількох болючих поразок і знову завоювати чемпіонський титул. — Він має швидкі руки й цілком може посперечатись з моїм підопічним у габаритах і силі».
Усе ж чемпіон світу за версією IBF Володимир Кличко сподівається, що 11 листопада зможе провести поєдинок за об’єднання титулів чемпіона світу. Після відмови від бою з українським боксером Шеннона Бріггса й травми, якої зазнав Олег Маскаєв в поєдинку з Хасимом Рахманом, називають дві кандидатури на двобій з українцем — Сергій Ляхович і Келвін Брок. «Ми зробили пропозиції багатьом бійцям, чия рейтингова позиція давала їм змогу вийти проти мене в ринг, для проведення чемпіонського двобою. Основною кандидатурою на бій зі мною став Шеннон Бріггс. Однак його незговірливість не дозволила укласти контракт на двобій швидко та без проблем. Залишивши Шеннона в роздумах, ми почали шукати суперника, двобій проти якого був би цікавим насамперед любителям боксу. Після перемоги Маскаєва у двобої проти Хасима Рахмана, завоювання Олегом титулу чемпіона світу за версією WBC, ми зробили пропозицію його команді про проведення двобою за об’єднання чемпіонських титулів. Ми припускали, що рівень такого двобою дасть змогу зробити цей бій реальністю, оскільки з листопада 1999 року, коли в ринзі зійшлися Леннокс Льюїс та Евандер Холіфілд, у важкій вазі поєдинків, де б боксери мали можливість об’єднати свої титули чемпіонів світу, поки не було. На жаль, травма, отримана Олегом у поєдинку проти Рахмана, не дозволяла йому відновитися й бути готовим 11 листопада вийти проти мене в ринг, так що ми знову змушені були шукати суперника. На цей момент зроблені пропозиції Сергію Ляховичу, який володіє титулом чемпіона світу за версією WBO, і Келвіну Броку, що займає в рейтингу IBF третю позицію»,— зазначив Кличко.
Поки Володимир Кличко остаточно визначається зі своїм суперником, інший український суперважковаговик Тарас Біденко успішно склав другий іспит на профпридатність у німецькому клубі «Універсум бокс промоушн». У Гамбурзі він здобув перемогу за очками над своїм співвітчизником Олексієм Мазикіним. Упродовж початкових раундів поєдинку тривала рівна боротьба, але потім Біденко перехопив ініціа-тиву завдяки тому, що успішно захищався, ефективно контратакував і виглядав кращим у обміні ударами. Після завершення десятираундового бою двоє з суддів віддали перемогу Біденкові з рахунком 97–93 і 96–94, а третій виставив нічийний рахунок 95–95. Керівники німецького клубу часто влаштовують очні зустрічі своїх підопічних. Так вони намагаються визначити групу лідерів клубу. Для Тараса Біденка — це третій «іспит на виживання». Спочатку він боксував зі своїм одноклубником румуном Костянтином Онофреєм. Тоді румун програв. Згодом Біденко змагався зі своїм земляком Володимиром Вірчісом. У дванадцятому раунді Біденко опинився на долівці рингу й не зміг вчасно піднятися. Тож суддя вирішив припинити бій і віддати перемогу Вірчісу.
Зовсім інші проблеми у чемпіона світу за версією WBA в напівсередній вазі британця Ріккі Хаттона. Його боксерські навички не допомогли уникнути нападу зловмисників. Тепер англієць — на відпочинку в китайському місті Шанхай. Боксера пограбували, коли він повертався в готель. За словами представника боксера Пола Спіка, у Хаттона відібрали годинник вартістю близько 7,5 тисячі доларів. «Хаттон був наляканий, він вирішив не чинити опір грабіжникам, — повідомив Спік. — Зазвичай, коли він вирушає за кордон, бере дешевий пластиковий годинник, але цього разу забув це зробити. Хаттон дещо засмучений, бо розуміє, що йому не слід було ходити самому містом». Цікаво, що раніше аналогічний випадок стався з Хаттоном у Нью-Йорку: боксера пограбували, коли він повертався із вечірки.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЮВЕНТУС» ВИМАГАЄ ПРАВОСУДДЯ
  • ЗІДАН — СИМВОЛ ЗЛА?
  • ЇХ ЗАЛИШИЛОСЯ ЧЕТВЕРО
  • ТУРЕЦЬКИЙ ТРІУМФ ФЕЛІПЕ МАССИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».