Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У ГУЛЯЙПОЛІ — «ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ З МАХНОМ»
У місті Гуляйполе Запорізької області 24 серпня розпочнеться дводенний музично-літературний андеграундовий фестиваль саме з такою назвою. Вчора в Києві мистецьке об'єднання «ОстаNNя барикада» презентувало програму дійства.

Його учасники розмістяться просто неба біля Українського дому на справжній тачанці. У форму махновців одягнуться відомі українські письменники Юрко Покальчук, Лесь Подерев'янський, Світлана Поваляєва, які триматимуть в руках кулемети, гвинтівки та чорні прапори. Голова «ОстаNNьої барикади» Олесь Доній зазначив: «Ми намагаємось поєднати непоєднуване — День незалежності та Нестора Махна, Леся Подерев'янського й Івана Драча, виступи сучасних рок-гуртів і міліцейського ансамблю, гонки на тачанках та наметові містечка».
Ідею фестивалю із задоволенням підтримав Лесь Подерев'янський: «Не забуваймо, що Нестор Махно — один із батьків не тільки української свободи, а й українського постмодернізму». А Юрко Покальчук сказав, що «Україні давно бракувало великого мистецького карнавалу. Цей фестиваль буде присвячений повній свободі та незалежності, тобто анархії в хорошому розумінні цього слова».
Під час фестивалю в Гуляйполі відбуватимуться концерти, зустрічі, розважальні акції та конкурси, серед яких — «Махновські читання», «Поетичний боді-арт», «Гонки на тачанках», «Томатний лідер нації». Фестиваль «День Незалежності з Махном» обіцяє відвідати міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

УЧИТЕЛІ ЗАРОБЛЯТИМУТЬ БІЛЬШЕ
У грудні цього року середня зарплата вчителя загальноосвітньої школи становитиме 930 гривень на місяць, а викладачі вищої школи отримуватимуть 1700 гривень, повідомив міністр освіти Станіслав Ніколаєнко. Він зазначив, що «піднесення престижу педагогічного працівника можливе лише через його гідне матеріальне і високе моральне заохочення».

Високопосадовець поінформував, що торік було вперше виділено майже 600 помешкань вчительським родинам і лише у першому півріччі цього року — 180 (у 2003 році було виділено 133, а у 2004 — 167 протягом року). «Проте цього недостатньо, оскільки майже 20 тисяч педагогів не мають житла»,— сказав він.
Існує й проблема нинішнього кадрового забезпечення шкіл на селі та у маленьких містах. У країні гостро стоїть питання щодо працевлаштування вчителів у великих містах, коли у селах їх не вистачає. За словами міністра, аби забезпечити «глибинку» вчителями, «нині створюються належні умови для залучення до роботи випускників вищих навчальних закладів».
також у паперовій версії читайте:
  • «ПЕТРОВСЬКА БАЛКА» — ДРУГИЙ БАХЧИСАРАЙ?
  • СБУ РОЗСЕКРЕТИЛА ДОКУМЕНТИ ПРО ГОЛОДОМОР
  • КАПІТАЛ ВПЛИВОВІШИЙ ЗА ПОЛІТИКУ
  • ПАКЕТ АКЦІЙ «УКРНАФТОПРОДУКТУ» ЗНОВУ СПРОБУЮТЬ ПРОДАТИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».