Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ХИТКЕ ПЕРЕМИР'Я НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ ТРИВАЄ
Ізраїль припинить виведення військ із півдня Лівану, якщо ліванські вояки не займуть там позицій протягом десяти днів, попередив глава ізраїльського генштабу Дан Халуц. Він також запевнив, що Тель-Авів готовий залишити свої війська на ліванській території на кілька місяців, якщо відправлення міжнародних миротворчих сил затягнеться.

Ізраїльтяни домагатимуться звільнення двох солдатів, захоплених «Хезболлою» перед війною. За даними Армії оборони Ізраїлю, за кілька годин до припинення вогню її солдати знищили високопоставленого бойовика, відповідального за викрадення вояків. «Хезболла» відмовляється виводити своїх бойовиків з півдня Лівану, наполягаючи, що питання роззброєння угруповання не стоїть. Загалом за час конфлікту вбито 13 очільників цього угруповання.
Наразі вантажівки та бронемашини з миротворцями рухаються через регіон Набатія і незабаром почнуть переправлятися через річку Літані, розташовану за 20 кілометрів від лівансько-ізраїльського кордону. Загалом тут розмістять 15 тисяч військових. Ізраїльська армія передала половину зайнятих нею територій миротворцям ООН.
У штаб-квартирі Об'єднаних Націй і європейських столицях тривають дискусії про те, як саме сформувати міжнародний контингент у Лівані. Керівництво ООН вважає, що до розміщених там миротворців потрібно додати 3,5 тисячі військових із різних країн. Планується, що основу міжнародного контингенту утворять французькі вояки. Париж офіційно погодився очолити миротворців у Лівані. Інші країни лише чекали ініціативи від Франції, й оглядачі очікують, що із формальними зобов'язаннями надати своїх військових виступлять інші держави.
Ліван же підраховує збитки, завдані війною. Вони сягають 3,5 мільярда доларів, з урахуванням лише зруйнованих будівель, шляхів, мостів і електростанцій. Тому для швидшого відновлення економіки країни вкрай важливе зняття Ізраїлем повітряної й морської блокади країни.
Попри післявоєнні труднощі, біженці з обох сторін повертаються до своїх домівок. Не чекаючи миротворців, на південь країни продовжують повертатися люди. Їхня кількість сягнула двохсот тисяч. Однак будинки багатьох зруйновано й місцеве населення вочевидь ще довго залежатиме від міжнародних гуманітарних організацій, які терміново налагоджують поставки вантажів.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕРАКТ У ПРИДНІСТРОВ'Ї: ЗАТРИМАНО ПІДОЗРЮВАНОГО
  • ЖУРНАЛІСТА, ЩО ПРОСЛУХОВУВАВ ТЕЛЕФОНИ КОРОЛІВСЬКОЇ СІМ'Ї, СУДИТИМУТЬ
  • ЗА ЗВІЛЬНЕННЯ УКРАЇНЦІВ ВИКУП ЗАПЛАТИЛИ... НОРВЕЖЦІ
  • САЛЬМОНЕЛЬОЗ — ПРИЧИНА ОТРУЄННЯ 215 РОБІТНИКІВ У МОСКВІ
  • ПОВЕНІ У ЕФІОПІЇ ТА БЕЛЬГІЇ
  • ПОШУК УКРАЇНСЬКИХ АЛЬПІНІСТІВ РОЗПОЧАТО

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».