Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ДОЩІ ПОЗБИТКУВАЛИСЯ ДОБРЯЧЕ
За прогнозами Українського гідрометцентру, найближчим часом очікується підняття рівнів води на річках басейнів Сяну, Дністра та Закарпаття.

Передбачають, що вода підніметься, а також вийде на заплаву на річках басейнів Західного Бугу й Прип'яті.
Через затяжні зливи, які нещодавно припинилися, в Івано-Франківській області додалося ще кілька надзвичайних ситуацій. В селі Кричка Богородчанського району зруйновано побудований місяць тому об'їзний міст, у селі Бабче цього ж району пошкоджено пішохідний залізний міст, а в селі Маркова розмито берег річки Манявка, вода підходить до будинків, замулено 150 метрів автодороги.
У Косівському районі області стався зсув ґрунту на проїжджу частину автодороги Косів— Верховина. У двох місцях підмито дорожне полотно тимчасового моста через річку Прут у селі Заріччя Надвірнянського району.
На Волині за останній тиждень випало понад три місячні норми опадів. Це призвело до підтоплення посівів і сільськогосподарських культур. Найбільше збитків зазнали села Любешівського, Ратнівського, Маневицького, Старовижівського, Камінь-Каширського, Шацького районів, де під водою опинилися значні площі зернових і картоплі у колективно-орендних і в приватних господарствах.
Особливо постраждали посіви, що знаходяться на торф'яниках, зауважив голова Любешівської райдержадміністрації Василь Корець. Під загрозою повної втрати урожаю картоплі опинилися кілька десятків поліських сіл. Залито водою деякі площі зернових. Нині вся надія — на меліоративно-осушувальну систему, що може прискорити сходження води. Тому на повну потужність включено її насосні станції, працюють всі гілки систем сусідніх районів.
Нині визначаються масштаби площ, що потерпіли від стихії. Та зрозуміло, що компенсацію за загиблий урожай отримають не всі, а лише ті, хто застрахував посіви. На жаль, більшість селян до цього ще не звикли.

ТАКИ ЧАС РОЗМІНУВАТИ...
Цьогоріч рятувальники розпочали роботи з розмінування території Керчі та Севастополя. За два дні роботи на території мису Ельтиген, поблизу Керчі, виявлено понад десять мінометних мін і артилерійські снаряди часів Другої світової війни. У багатьох боєприпасів цілі детонатори, деякі зі снарядів — у зведеному стані.

За словами начальника ГУ МНС України в АР Крим Сергія Василенка, нинішнього року на програму з розмінування території Керчі виділено 600 тисяч гривень. «Ця сума начебто і немала, але водночас не дуже й велика, варто тільки порівняти з торішніми двома мільйонами»,— говорить він. Програма включає перевірку двох територій — це Керч і Севастопольські штольні. У штольнях розмінування проводитиме «Укроборонсервіс», який займався Керчю-фортецею, а тут працюватимуть фахівці держпідприємства «Кримспецсервіс», яке належить кримському главку МНС, спільно із саперами спеціального морського загону МНС України». Програма з розмінування на цей рік охоплює майже 80 гектарів території.
Як зазначив начальник кримського главку МНС, рятівники відчувають гостру нестачу техніки, міношукачів сучасного типу і фахівців, тому мають намір залучати до розмінування контрактників.
також у паперовій версії читайте:
  • ЗМІНИ ЩОДО ШЕНГЕНСЬКИХ ВІЗ
  • РОЗКРИТО РЕЗОНАНСНЕ ВБИВСТВО
  • НЕ ПАЛІТЬ СТЕРНЮ!
  • РОСІЙСЬКИЙ ДЕСАНТ — МІЖ КЕРЧЮ ТА ФЕОДОСІЄЮ
  • КРИМ: ЛІСОВУ ПОЖЕЖУ ГАСИЛИ В ПРИСУТНОСТІ ПРЕЗИДЕНТА
  • ЧИ ПОВЕРНЕТЬСЯ ДОВЖЕНКО У РІДНУ СОСНИЦЮ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».