Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ПАМ'ЯТНИКИ ВІДОМИМ ЗЕМЛЯКАМ

Образ архітектора відтворено за фотографіями з фонду харківського Будинку вчених, що розміщується нині в особняку, який колись належав сім'ї Бекетових. Пам'ятник (замовником є тутешній доброчинний фонд культури) буде встановлений біля входу в Харківський державний університет будівництва та архітектури, де в 30–40-і роки минулого століття викладав Олексій Бекетов. Однак згодом він стоятиме на площі біля станції метро імені Академіка Бекетова, а сама площа також отримає ім'я архітектора.
Скульптор Сейфаддін Гурбанов добре знаний своїми роботами — символами Харкова. Серед них — знаменитий двометровий «Скрипаль на даху», встановлений на одній з будівель на центральній площі Конституції, а також пам'ятник першій учительці, що прикрасив вхід до Національного педагогічного університету імені Г. Сковороди. Нині митець завершив черговий проект — пам'ятник народній артистці СРСР, почесній громадянці Харкова Людмилі Гурченко.

ТРАВОЛТА ПОДВОЇВСЯ
Обожнюваний мільйонами жінок у всьому світі актор Джон Траволта ризикує втратити своїх шанувальниць, адже нині Джон на всі сто виправдовує свій статус голлівудського «важкоатлета».
Ще недавно колишній танцюрист вирізнявся чудовою статурою. Нині його не впізнати. З чуток, 52-річний Джон поважчав ледве не вдвічі.
При цьому сам Траволта ставиться до своєї ваги з гумором. « Життя дуже коротке, щоб постійно сидіти на дієтах. До того ж моя дружина Келлі вважає мою повноту чудовою!»,— стверджує актор.


РІДКА БРОНЯ
Американська компанія «Armor Holding» створила речовину, яка, за словами її президента й виконавчого директора Роберта Шиллера, перетворює костюм на бронежилет. Вона здатна захищати від куль, шрапнелі і навіть ножових поранень. При цьому сам костюм, обмазаний новою речовиною, здається... просто мокрим. Про це повідомляє «Business week». Шиллер називає революційний продукт «рідкою бронею» й збирається продавати його охороні в'язниць, поліції й військовим.
Броня від «Armor Holding» є сумішшю поліетиленгликоля, полімерів, наявних у споживчих товарах, а також наночасток кварцу або очищеного піску. Це все разом утворює «рідину», яка від сильного удару вмить твердне. Тільки-но енергія метального снаряда розсмоктується, суміш повертається в рідкий стан. Спочатку винахідники хотіли створити броню, яку б можна було намазувати на тіло людини, як масло на хліб. Проте після тестів (спонсором була армія США) виявилося, що її краще накладати на ультратонку поверхню з кевлара. «Рідка броня» фіксує тканину, як клей, тому композит витримує удари набагато ліпше.
Компанія планує продавати перші деталі захисного одягу по 500–600 доларів.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ДИВА
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».