Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СТВОРЕНО «СОНЦЕЗАХИСНИЙ» КУПАЛЬНИК

До цієї рекомендації прислухалася компанія Solestrom і розробила «сонцезахисний» купальник, який, крім того, вимірює інтенсивність UV-випромінювання.
Купальник оснащено датчиком і сигнальним пристроєм, що кріпиться на талії на спеціальному ремінці. На маленькому екрані відображується коефіцієнт випромінювання, коли показники стають критичними, лунає сигнал, що нагадує про необхідність сховатись у тіні. З цим датчиком можна купатися — він водонепроникний.
Розібратися, як застосувати прилад відповідно до свого типу шкіри, допоможе спеціальна інструкція. У спеціальній таблиці зазначено, скільки часу можна перебувати на сонці, не ризикуючи здоров'ям.
«Проблема сонячного випромінювання і раку шкіри викликає стільки хвилювань, що ми усвідомили необхідність створити щось таке, що гарантувало б безпеку любителькам засмаги»,— каже представник компанії Емілі Гараса. Вона також повідомила, що особливий попит «розумні» купальники мають в Австралії і ПАР, де найвищий показник ракових захворювань. Вартість диво-виробу — 190 доларів, повідомляє oglyadach.com.


БЕЗКОШТОВНІ ДИСКОТЕКИ ДЛЯ ТВЕРЕЗИХ
Акція проти вживання алкоголю за кермом серед молоді та підлітків стартувала в Італії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Римі.
Проект під гаслом «Обережність за кермом — жодної краплі алкоголю впродовж життя», організований фундацією дорожньої безпеки Італії разом із Державною поліцією та асоціацією власників танцювальних клубів та дискотек, триватиме до 20 серпня. Той, чий тест на алкоголь виявиться негативним, матиме право безлатно зайти в одну з прибережних дискотек. Крім того, молоді люди обиратимуть свого «Боба» — того, хто впродовж вечірки не питиме і потім проведе своїх товаришів додому. За це вручатимуть безплатний квиток на наступну дискотеку.
Згідно з італійською статистикою, у країні щороку реєструють понад 200 тисяч дорожніх інцидентів, унаслідок яких гине приблизно шість тисяч осіб. В одному з трьох випадків причиною нещастя є алкогольне сп'яніння.

також у паперовій версії читайте:
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • НОУ-ХАУ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».