Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ТУРЕЦЬКИЙ ГАМБІТ І ПОЛЬСЬКИЙ ЛЕГІОН
Сьогодні в Донецьку і Києві українські чемпіон і віце-чемпіон проведуть перші матчі вирішального раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. У гості до «Шахтаря» завітає варшавська «Легія», причому столицю Донбасу збираються відвідати не лише команда й офіційні особи, а ще й півтори тисячі вболівальників польського клубу. У Києві точно не залишаться без підтримки на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського і футболісти стамбульського «Фенербахче» — прихильники турецьких команд відомі своєю фанатичною відданістю улюбленому клубові.

Водночас склад колективу, який очолює екс-тренер збірної Японії бразилець Зіко, буде неповним. До «жертви фігури» в складі віце-чемпіонів Туреччини вдалися вимушено: норовливий французький форвард Ніколя Анелька так хоче змінити клуб, що не з’явився на одне з останніх перед вильотом до столиці України тренувань, і Артур Коїмбра (так написано в паспорті бразильця, якого ще з часів блискучої кар’єри гравця звично називати Зіко) змушений був поскаржитися на неслухняного нападника керівництву «синьо-жовтих».
Втім, і без француза в складі стамбульців вистачає кваліфікованих виконавців. Підтвердження цієї тези довго шукати не доводиться: після розгрому з рахунком 9:0 за сумою двох матчів другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з фарерським «Торсхавном» «канарки» ще переконливіше в першому турі національного чемпіонату розгромили одного з імовірних аутсайдерів турецької ліги команду «Ерджиєспор» — шість м’ячів опинилося в воротах невдах протягом дев’яноста хвилин! Останній перед візитом в Україну матч «Фенербахче» провів у такому складі: Рюшту, Серкан, Кан, Ондер, Юміт Озат, Аппіа, Ауреліо, Алекс, Тумер (Угур, 78), Тункай (Хакіоглу, 78), Семіх (Йозгатлі, 60). Ганський півзахисник стамбульського клубу Стівен Аппіа був вилучений ще на 38-й хвилині, коли його команда вигравала лише з перевагою у два м’ячі, та це не завадило «Фенербахче» суттєво поліпшити різницю забитих і ще не пропущених м’ячів. Відкрив рахунок Тункай на 14-й хвилині, тричі розписався у воротах суперника бразильський легіонер Алекс (на 27-й, 72-й і 85-й хвилинах), Тумер відзначився на 74-й, а Хакіоглу — на 82-й хвилинах. До речі, поєдинок «Фенербахче» — «Ерджиєспор» на власні очі бачив головний тренер київського «Динамо» Анатолій Дем’яненко.
А що ж самі динамівці? У чемпіонаті України вони не без проблем здолали опір «Кривбасу» (3:1), до того ж у лазареті продовжують перебувати кілька провідних виконавців. До Владислава Ващука, Сергія Федорова, Артема Мілевського, Родольфо після матчу попереднього раунду Ліги чемпіонів проти лієпайського «Металургса» приєднався сербський захисник Горан Гавранчич. Втім, оборонець сподівається, що ушкодження недовго залишатиме його поза грою: «Серйозного забиття нібито не було. Згодом буде видно, чи це щось погане, чи просто потрібно «розбігатися».
Суперник донецького «Шахтаря» варшавська «Легія» перший матч нової першості Польщі виграла у «Краковії» з рахунком 3:1, а от на виїзді в другому турі зіграла внічию з «Гроцліном» — 1:1. Тренерський штаб чемпіона Польщі на чолі з Даріушом Вдовчиком взяв до Донецька 18 футболістів — рівно стільки, скільки потрібно для заявки на гру. На поле Регіонального спортивного комплексу «Олімпійський» сьогодні о 19.30 можуть вийти такі гравці: воротарі Лукаш Фабіанськи, Ян Муха; захисники Войцех Шала, Діксон Чото, Уго Алькантара, Мамаду Бальде, Едсон Луїс да Сілва; півзахисники Роджер Геррейро, Лукаш Сурма, Томаш Кельбович, Александар Вукович, Себастьян Шалаховський, Мирослав Радович; нападники Петро Влодарчик, Мацей Коржим, Давид Янчик, Міхал Готтвальд, Елтон Родрігес Брандау.
Матч у Донецьку судитиме старий, але недобрий знайомець «Шахтаря» і «Динамо» бельгієць Франк Де Блікер. Два року тому 40-річний піар-менеджер з містечка Уденаарде зафіксував домашню поразку динамівців у першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з турецьким «Трабзонспором» (1:2). У тому ж сезоні в поєдинку, який обслуговував цей бельгійський рефері, «Шахтар» поступився на стадіоні «Сан-Сіро» італійському «Мілану» в груповому турнірі найпрестижнішого клубного турніру Старого світу — 0:4.
Натомість у Києві працюватиме менш досвідчена бригада арбітрів зі Словенії під керівництвом Дарко Цеферіна. Матчі з участю українських клубів цей суддя не обслуговував.

Антон ШУЛЬГА
також у паперовій версії читайте:
  • УГОРСЬКІ СЮРПРИЗИ
  • І ЗНОВУ ДОПІНГ
  • ПЕРШИЙ ДЕНЬ — БЕЗ НАГОРОД
  • БЕЗПРАВНИЙ ЯГР
  • Інформація Про продаж на відкритих торгах майна Бахмачського ДТВПРП «Залізничник»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».