Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ЯМАЙКА УКРАЇНСЬКОГО ФУТБОЛУ
Матчі третього туру чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги тривали впродовж трьох днів. Найбільше їх було 5 серпня, а розпочався тур поєдинком у Донецьку між місцевим «Шахтарем» та харківським «Металістом».

Після двох зіграних турів національного чемпіонату України лише трійка команд набрала максимальну кількість очок, на поле в Донецьку. вийшли дві з них. Навряд чи хтось міг спрогнозувати чотири голи в першому таймі матчу «Шахтар» — «Металіст», тим більше — в одні ворота.
Дебютний гол у зустрічі був забитий на 21-ій хвилині. Капітан господарів Анатолій Тимощук перевірив дальнім ударом голкіпера гостей Олександра Горяїнова, той м’яч відбив, але не пощастило: Чіпріан Маріка першим опинився на підборі й переправив його у ворота — 1:0. «Металіст» відповів навісом у штрафний майданчик донеччан (жодної небезпеки) і проривом Девіча, якого ще на підступах до карної зони, порушивши правила, зупинив Хюбшман. А вже згодом ще дві результативні атаки здійснили футболісти Мірча Луческу. Спочатку на 33-ій хвилині стрімкий прорив господарів поля закінчив пострілом під поперечину Елано — 2:0, а вже за кілька десятків секунд Горяїнов пропустив ще один м’яч — це спрацювала «гармата» Тимощука. Цього разу Анатолій не відступив від традицій, пробив здалеку (метрів з 15-ти) і влучив у нижній кут воріт — 3:0. Ще до перерви гірники організували четвертий гол. Маріка пройшов правим флангом, прострелив у штрафний майданчик опонента, після рикошету від захисника гостей Елано дотягнувся головою до м’яча — 4:0.
Не встиг розпочатися другий тайм, як про себе заявив Олексій Бєлік. Український форвард скористався навісом з лівого флангу Елано й вдало зіграв головою — 5:0. Це був останній гол у поєдинку. Згодом, щоправда, досить реальну нагоду відзначитись отримав Данилов, який пробив на підступах до штрафного майданчика донеччан, але Штуков зреагував на цей удар. Чи не одразу біля воріт «Металіста» знову стало гаряче: Елано завдає сильного удару метрів з 23-х і влучає в поперечину! До завершення протистояння донецькі футболісти мали чимало нагод, щоб збільшити рахунок, але вони не скористалися ними. Харків’яни не надто часто наближалися до воріт суперника і створили лічені небезпечні моменти. «Розмочити» рахунок їм не вдалося. Тож мусимо констатувати, що підсумок цієї зустрічі для харків’ян нагадує зміст відомої пісні про матч між Аргентиною та Ямайкою, який також закінчився з рахунком 5:0 і змусив народ Ямайки довго переживати цю «трагедію». Як буде з гравцями «Металіста» — побачимо в наступних турах.
У день протистояння «Шахтаря» й «Металіста» президент київського «Динамо» Ігор Суркіс зробив сенсаційну заяву: він готовий викласти десять мільйонів доларів США за капітана донецького «Шахтаря» Анатолія Тимощука. Пан Суркіс уже надіслав офіційне звернення до «Шахтаря» і тепер чекатиме на відповідь. Його пропозиція здається серйозною, утім, фахівці вважають, що це не так. У такий спосіб президент київської команди намагається віддячити донеччанам за пропозицію продати в їхній клуб одного з найперспективніших українських нападників — Артема Мілевського.
Цього ж дня київське «Динамо» приймало криворізький «Кривбас». З чотирнадцяти домашніх зустрічей з футболістами цієї команди лише дві закінчилися для динамівців внічию, а решта дванадцять принесли перемоги. У сумі кияни забили вдома 35 м’ячів у ворота підопічних Олександра Косевича.
За відсутності Анатолія Дем`яненка, який поїхав проглядати гру «Фенербахче» в Туреччину, київське «Динамо» не без проблем здолало свого опонента з рахунком 3:1. Кияни забили швидкий гол, коли Каддурі з лінії штрафного майданчика не сильним, але влучним ударом перекинув м’яч через Старцева, який далеко вийшов з воріт. Після забитого м’яча вони зменшили натиск на ворота «Кривбаса» і одразу ж поплатилися за це. Після виконання кутового м’яч знайшов на дальній штанзі вільного Шевелюхіна, який ударом у кут зрівняв рахунок — 1:1. За дві хвилини Шевелюхін міг вивести гостей уперед, але його удар головою вибив з лінії воріт Шовковський. Гра в захисті Михалика в парі з Родріго явно не влаштовувала тренерський штаб «Динамо», тому відбулася заміна українця на Сабліча, однак і після неї небезпеки біля воріт господарів стало менше. На 24-ій хвилині вже стандарт у виконанні «Динамо» приніс успіх. Рінкона збили в двадцяти метрах від воріт гостей, і Корреа зі штрафного ударом в обвід стінки надіслав м’яч у сітку воріт «Кривбаса». До закінчення першого тайму небезпечний удар Шацьких під поперечину Старцев парирував, а нападник криворіжців Сачко з близької відстані не влучив у ворота.
У другому таймі команди заграли обережніше в нападі, і моментів стало менше, хоча вони таки були і в однієї, і в іншої команди. На 53-ій хвилині Гігіадзе обіграв на підступах до штрафної Юссуфа та Родріго вийшов сам на сам з Шовковським і пробив низом, але голкіпер киян урятував свою команду. На 76-ій хвилині «Динамо» змусило «Кривбас» змиритися з надією хоча б на одне очко. Ребров на шляху до воріт продерся крізь захист «Кривбаса», обіграв Бажана, котрий замінив Старцева, зробив паузу й віддав пас на Ротаня, який потужним ударом увігнав м’яч у верхній кут воріт — 3:1. Цією перемогою кияни вітали іменинника — Олега Лужного, який нещодавно ввійшов до тренерського складу «біло-синіх».
З-поміж інших матчів туру можна відзначити виїзну перемогу столичного «Арсеналу» над сімферопольською «Таврією» та мінімальну перемогу «Дніпра» над «Ворсклою».
Результати всіх матчів третього туру:
«Сталь» — «Іллічівець» — 0:2
Голи: Кривошеєнко 65, Бабич 76
«Таврія»— «Арсенал» — 1:3
Голи: Шутов 69 — Джакобія 22, Мізін 34, 38 — з пенальті
«Дніпро» — «Ворскла» — 1:0
Гол: Корніленко 24
«Чорноморець» — «Металург» Запоріжжя — 1:1
Голи: Полтавець 61 — з пенальті — Демченко 57
«Динамо» — «Кривбас» — 3:1
Голи: Каддурі 4, Корреа 24, Ротань 76 — Шевелюхін 20
«Шахтар» (Донецьк) — «Металіст» (Харків) — 5:0
Голи: Маріка 21, Елано 33, 38, Тимощук 35, Бєлік 52
«Карпати» — «Зоря» — 1:0
Гол: Кобін 75
«Харків» — «Металург» (Донецьк) — 0:0
Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • БУДАПЕШТСЬКА ВОДА Й УКРАЇНСЬКА НЕСТАБІЛЬНІСТЬ
  • СУПЕРНИКІВ ЗНАЄМО
  • НЕВДАЛИЙ ДЕБЮТ
  • УНІКАЛЬНІ ДОСЯГНЕННЯ УКРАЇНЦІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».