Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ОДЕСА: КОМУНІСТИЧНЕ МИНУЛЕ «ЗМІНЮЄ АДРЕСУ»
Усього рік не «дотягнув» до сорокаріччя встановлений відомий в Одесі гранітний монумент Володимиру Леніну. Рішенням міськвиконкому та з дозволу Міністерства культури й туризму України, Державної служби охорони культурної спадщини розпочався його демонтаж, який триватиме кілька тижнів.

Зі слів заступника міського голови Михайла Кучука, потужний монумент з Куликового поля перенесуть до парку Ленінського комсомолу і там його відреставрують за добровільні спонсорські внески. На самому ж полі, де в радянські часи відбувалися паради й демонстрації, передбачається будівництво сучасного підземного торговельного центру та паркингів для автотранспорту.
До речі, рішенням міськради на перехресті Олександрівського проспекту та вулиці Успенської цього місяця встановлять пам'ятник Івану Франку на честь його 150-річчя. Спочатку це буде гіпсовий варіант, який згодом замінять на бронзовий.
Найближчим часом одеська мерія планує перенести ще й пам'ятник потьомкінцям. Останній споруджено в 1965 році до 60-ліття повстання броненосця «Потьомкін». Він також переміститься до парку Ленінського комсомолу.

МИ НЕ ЗНАЄМО ОБ'ЄМУ ГАЗУ ВЛАСНОГО ВИДОБУТКУ
Кабінет Міністрів України визначив природний газ власного видобутку суб'єктів господарювання всіх форм власності ресурсом, який має визначальний вплив на загальний рівень і динаміку цін, а також на продукцію й послуги важливого соціального значення. Про це йдеться в постанові уряду «Питання державного регулювання цін на природний газ власного видобутку».

Міністр економіки Арсен Яценюк вважає, що постанова фактично є першим кроком до реалізації стратегії ринкових відносин у газовій сфері. Як повідомили в прес-службі міністра, він зазначив: «Жодна з країн на території колишнього СРСР і в Європейському Союзі поки що не має ринкового механізму ціноутворення на газ. Єдиний ринковий підхід, який нині є в цивілізованому світі, наприклад по відношенню до нафти, це аукціони». За словами міністра, Україна, яка сповідує принципи транспарентності й ринковості, вперше впроваджує інструмент аукціонів з продажу газу власного видобутку. Більше того, ухвалення цієї постанови зумовлено й результатами перевірки, здійсненої Державною інспекцією з контролю за цінами. «Встановлено, що газ видобувається й продається реальними компаніями за ціною, наприклад, 60 гривень, а потім, пройшовши посередників, ціна палива сягає вже 600 гривень. Таким чином, ринку як такого нема, усі операції є тіньовими, більше того, ми не знаємо нинішнього реального об'єму газу власного видобутку»,— констатував Арсен Яценюк.
«Нині ми виводимо в категорію об'єкта державного цінового регулювання паливо власного видобутку. На весь газ, який видобувається в Україні, поширюватимуться норми Закону України «Про ціни і ціноутворення»,— запевнив голова Мінекономіки. Тобто, за його словами, держава «бере під чіткий контроль всі газові потоки». «Ми пропонуємо всім власникам газу, незалежно від форм власності й організаційно-правової форми, виходити на організований ринок за аналогом нафтових аукціонів і здійснювати операції купівлі-продажу газу»,— заявив він.
також у паперовій версії читайте:
  • «СТАРИЙ КРИМ» БІЛЬШЕ НЕ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИЙ
  • ПОЛТАВЩИНА: ЖУРНАЛІСТ ПІД ПРИЦІЛОМ
  • ХАРКІВСЬКА ТРАГЕДІЯ: ТРИВАЄ РОЗСЛІДУВАННЯ
  • ЯК НАВЧАТИМУТЬ ДІТЕЙ ЗАРОБІТЧАН
  • СЕРПЕНЬ ЗАПЛАЧЕ, АЛЕ ЗІГРІЄ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».