Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
КОНФЛІКТ НА БЛИЗЬКОМУ СХОДІ НЕ ВЩУХАЄ
Через атаки авіації на ліванське місто Баальбек загинуло 11 осіб. Ізраїльські спецпідрозділи затримали щонайменше трьох бойовиків угруповання «Хезболла» під час операції в районі цього міста, що за 100 кілометрів на північ від кордону з Ізраїлем. Представники «Хезболли» телеканалом «Аль-Манар» повідомили, що ізраїльські військові захопили мирних громадян. Під час бомбардування військової бази ліванської армії троє солдатів загинуло.

Проблемою стає отримання гуманітарної допомоги. Шість автоколон, які прямували на південь Лівану, були змушені повернути назад, бо не отримали дозволу від Ізраїлю на подальше пересування. За словами представників ООН, Тель-Авів вимагає попереджати про рух автоколон за три дні, аби гарантувати їхню безпеку. Гуманітарним організаціям не вистачає пального, і вони просять Ізраїль дозволити його доставку в ліванські порти.
Британський прем'єр Тоні Блер заявив про необхідність виробити нову стратегію боротьби з екстремізмом у Лівані. Він, зокрема, сказав: «З радикалізмом треба боротися не лише силою, а й на рівні усвідомлення загальнолюдських цінностей. Щодо Лівану, то ми підтримаємо тут демократію, розмістивши багатонаціональні сили на кордоні». Однак американський держсекретар Кондоліза Райс та ізраїльський віце-прем'єр Шимон Перес по-різному оцінили тривалість воєнних операцій у Лівані. Райс заявила, що перемир'я можливо укласти протягом кількох днів, Перес твердить, що це справа тижнів. Таким чином, розв'язання близькосхідної проблеми заходить у глухий кут. Міжнародна спільнота вимагає, щоб Тель-Авів негайно припинив воєнні дії в Лівані й обіцяє після того ввести туди миротворчі сили. Ізраїль хоче, аби було навпаки: вогонь припинять тільки після того, як у південний Ліван увійде міжнародний контингент.
Тим часом ізраїльська влада випустила з-за ґрат палестинського урядовця. Міністр у справах ув'язнених ПНА Васфі Кібха був звільнений військовим судом після того, як прокурор не спромігся висунути проти нього «вагомих звинувачень».
Кібха — третій палестинський міністр, звільнений ізраїльською владою. Ще п'ять членів уряду Палестини і декілька десятків палестинських чиновників залишаються в ізраїльських в'язницях.
також у паперовій версії читайте:
  • У МЕКСИЦІ ТРИВАЮТЬ ДЕМОНСТРАЦІЇ
  • У ПАР ВИПАВ СНІГ
  • ТЕРАКТИ В ІРАКУ: Є ЖЕРТВИ
  • ПІДСЛУХОВУЮТЬ ВСЮДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».