Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
34,7% АЛКОГОЛЮ В КРИМУ — ФАЛЬСИФІКАТ
В уряді АРК розроблено заходи щодо захисту споживчого ринку Криму від неякісних і фальсифікованих алкогольних напоїв. Як повідомили в прес-службі РМ автономії, проведення спільних комплексних перевірок суб'єктів господарської діяльності, що продають алкоголь, сприятиме не тільки більш повній мобілізації акцизного збору, а й знизить ризик поширення неякісної алкогольної продукції.

На півострові оптову і роздрібну торгівлю алкогольною продукцією здійснюють понад 9,5 тисячі суб'єктів господарської діяльності. З них у першому півріччі перевірено 360 підприємств, на кожному з яких були порушення чинного законодавства. 2554,7 дал (вимір цієї продукції) алкогольних напоїв забраковано, знято з реалізації 956,2 дал, що становить 34,7%.

ДІМ ОСТАННЬОГО МИЛОСЕРДЯ ПОТРІБЕН
Міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко наголошує, що потрібно створювати хоспіси у кожному регіоні країни. Посадовець зазначив, що таких закладів катастрофічно не вистачає, і «досвід палеотивного відділення Київської онкологічної лікарні сьогодні ми розглядаємо як модель, котру слід масштабувати, створюючи систему надання палеотивної допомоги».

Створення системи такої допомоги для онкологічних хворих передбачено у концепції Державної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007–2016 роки, яку було нещодавно затверджено Кабінетом Міністрів.
У ній зазначається, що, зокрема, питання лікування хворих у термінальний період хвороби залишається в Україні без адекватної уваги. «Питання створення хоспісів для онкологічних хворих вирішується лише в деяких регіонах, водночас, коли розрахунки науковців і закордонних колег підтверджують, що ці установи вирішують не лише морально-етичні питання, а й відіграють значну роль у суттєвому зменшенні соціально-економічних втрат суспільства (за рахунок вивільнення для ефективної трудової діяльності найближчого оточення безнадійно хворого)». Тому з-поміж першочергових завдань концепції — «створити систему симптоматичної допомоги онкологічним хворим у термінальних стадіях». Організація такої системи передбачає не лише створення хоспісів у кожному регіоні, а й підготовку психологів і медичного персоналу з палеотивної допомоги, наявність медичних бригад для надання палеотивної допомоги на дому.
також у паперовій версії читайте:
  • МЕТАН «ЛОВИТИМЕ» ЕЛЕКТРОНІКА
  • ЛЮДИ Й ТВАРИНИ — З УСЬОГО СВІТУ
  • ОДЕСЬКИЙ ТРИЛЕР: ПІСТОЛЕТ ПРОТИ МЕЧА
  • КЕРЧЕНСЬКОМУ МУЗЕЮ — 180 РОКІВ
  • СЕВАСТОПОЛЬСЬКЕ ЗВАЛИЩЕ ЗАГРОЖУЄ КАТАСТРОФОЮ
  • ВІКЕНД ІЗ СОНЦЕМ ТА ГРОМОМ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».