Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
А ГРОШІ НА ГУМАННУ ІДЕЮ Є?..
Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Цей документ надає право інвалідам війни на позачерговий безплатний капітальний ремонт квартир.

У чинній нині редакції закону передбачено надання пільг інвалідам війни і прирівняним до них особам на позачерговий безплатний капітальний ремонт власних житлових будинків і першочерговий поточний ремонт житлових будинків і квартир. Пільгами на безкоштовний капітальний ремонт користуються інваліди війни та прирівняні до них особи, які мають власні будинки, а на квартири, що перебувають у власності зазначеної категорії громадян, вони не поширюються.
Якщо новий документ буде підписано Президентом, він набере чинності з 1 січня 2007 року. Варто додати: під час обговорення представники Міністерства фінансів висловили аргументовані зауваження щодо закону, зокрема стосовно відсутності належного фінансово-економічного обґрунтування.

ЗА ЩО ЗАТРИМАЛИ УКРАЇНЦІВ У «ШЕРЕМЕТЬЄВО»?
Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію й з’ясовує обставини затримки українських туристів у московському аеропорту «Шереметьєво-1».

Інцидент полягає ось у чому: восьмеро наших співгромадян були затримані в московському аеропорту за обвинуваченням у тероризмі в ніч проти четверга. Як повідомив один із членів української групи, туристи вилетіли з Москви в Петропавловськ-Камчатський. Через три години польоту літак було повернуто в «Шереметьєво-1». Причиною послужили нібито технічні причини.
Коли літак знову готувався вилетіти у Петропавловськ-Камчатський, туристів зняли з рейсу, пред’явивши їм обвинувачення у тероризмі, стверджує один із затриманих. За його словами, спочатку російська сторона заборонила летіти двом українцям з восьми. Слідом за цим якийсь громадянин хотів винести багаж українців із літака. Потім усіх зняли з борту літака, а рейс, яким мали подорожувати близько 200 осіб, скасували.
Член української туристичної групи стверджує, що до складу групи входять керівники кількох українських інвестиційних компаній і депутат Київської обласної ради, член фракції «Наша Україна». Наших громадян повели у відділок міліції аеропорту «Шереметьєво-1». Там їх допитували по черзі, не дозволяючи зв’язатися з українським посольством.
В авіакомпанії «Аерофлот» це прокоментували так. За словами представника авіакомпанії Олени Семенової, на борту літака виникли технічні проблеми, й екіпаж вирішив повернутися. Однак коли виліт знову був дозволено, двох українських пасажирів не дорахувалися. «Тоді група із шести осіб, що залишилися, влаштувала скандал — вимагали, щоб літак не вилітав без двох зниклих українських громадян. Один із цих пасажирів заявив, що в багажному відділенні літака — бомба»,— повідомила представниця компанії.
Оперативні служби аеропорту затримали шістьох членів групи українських туристів і знайшли двох пасажирів, що загубилися. За деякими даними, вони були у стані алкогольного сп’яніння. «Увесь літак перевірили, але нічого підозрілого не знайшли»,— говорять в «Аерофлоті». Літак вилетів у Петропавловськ без «терористів».
також у паперовій версії читайте:
  • СУМИ: СУДОВИЙ ПРОЦЕС ЩОДО «МЕРСЬКОГО» РЕКЕТУ
  • ЗНАДОБИЛОСЯ «ВСЬОГО» 15 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ...
  • У ЧЕРКАСАХ ВІДНОВЛЕНО РУХ ТРОЛЕЙБУСІВ
  • ХТО УБИВ ПОДРУЖЖЯ ВАЛЮТНИКІВ?
  • ДВА СЕЛА ВОЛАЮТЬ: «ВОДИ!»
  • РОСІЯ «ЕКСПОРТУЄ» НАМ П'ЯНИХ БАЙКЕРІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».