Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ ЖІНКИ
ТІНІ НА МИЛИХ ОБЛИЧЧЯХ
Чим переважно хворіють жінки в Києві? Про це розповідає завідувачка жіночої консультації центральної поліклініки Печерського району Наталія Волкова.
— Переважає інфекційне запальне захворювання — кольпіт. Трапляється, п’ятнадцятирічна вагітна дівчинка стає на облік, а в неї, виявляється, такий багатий життєвий досвід, якого інші жінки не мають і в сорок років... Наші дівчатка занадто рано починають жити статевим життям, зовсім не дбаючи про наслідки.

Лікарі читають у школах лекції, але всі наші перестороги ні до чого не призводять — у юних своє життя...
Зростає кількість випадків безпліддя. Якщо жінка робить аборти, то потім, коли хоче мати дітей, часто виявляється, що вона не може стати матір’ю.
Зростає число звернень з приводу фіброміоми, закінчується це операцією. Збільшується й кількість жінок з патологічним клімаксом. Раніше про такий діагноз взагалі не йшлося: не було сексу в країні, не було й клімаксу. Виявилось, що це — також захворювання, яке треба лікувати. У жінки починається період, коли все у житті стає поганим: нібито нічого не змінилося — та сама сім’я, ті самі діти і робота та ж сама, але вона вже все сприймає інакше: сім’я і діти її не влаштовують, життя не склалося, на роботі нічого не досягла. Починається депресія. «Припливи», коли раптом стає жарко і жінка — уся мокра, — ніщо порівняно з тим, що ще доводиться терпіти.
Виникають патології судин: тиск або підвищується, або знижується, непокоять болі в серці, м’язах. Естрогени — гормони яєчників — потрібні жіночому організму. Як тільки-но припиняється їхнє продукування, кожна клітина волає: «Мені потрібно!» Відбувається збій у функціонуванні органів та систем.
Якщо в жінки були якісь захворювання, після настання клімаксу вони починають «буйно розквітати». Безсоння, дратівливість, плаксивість, агресивність — симптоми клімаксу. Є жінки, які ладні руки на себе накласти в такому стані!
Тепер ми рекомендуємо жінкам заміщувальну гормональну терапію, мова про препарати, за допомогою яких можна уникнути неприємних відчуттів, аби тільки жінки до нас зверталися. Та для багатьох наче червона лампочка спалахує в мозку: «Гормони вживати не можна!» Та увесь світ так живе!
Поширюються вірусні захворювання, бо імунітет у нас ослаблений — даються взнаки наслідки Чорнобиля, і рівень нашого життя. Років двадцять тому ситуація була іншою. В особливому ряду — вірус папіломи людини. Він не виліковується. Наше завдання — вилучати осередки папіломи, яка розростається, адже це онкогенне захворювання. З усіх пацієнток, у яких був виявлений рак шийки матки, 98% інфіковані вірусом папіломатозу. А якщо використовувався б презерватив — проблеми не було б. Я вважаю, чоловіки нав’язують свою точку зору, що презерватив не потрібен, а жінки просто підкорюються. Та є ще й СНІД! За темпами приросту тих, хто захворів, Україна посідає перше місце у світі!
Окрема тема — здоров’я вагітних. Протягом останніх двадцяти років здорові вагітні у нас практично не трапляються. Коли вагітна жінка стає на облік, у неї вже «букет» захворювань, і не тільки гінекологічних — серця, шлунково-кишкового тракту, нирок. Будь-яке вогнище інфекції в організмі — каріозні зуби, запалені мигдалини — несприятливий фон для дитини. Добре, коли жінка виконує наші рекомендації. Будь-яка патологія новонароджених, випадки мертвонародження, ранньої дитячої смертності — провина за це у 80% випадків лежить на жінках, що знехтували наші поради. Якщо б пацієнтки вчасно обстежувалися, дослухалися рекомендацій лікарів, були дисципліновані, були б кращі.
Одна з проблем, надто зайняті вагітні. (Тих, хто не працює, як і раніше, 23 відсотки. Бізнес-леді під’їжджає на машині — у неї є п’ять хвилин на лікаря. На огляд слід приходити щодва тижні, а не раз на два місяці. Ділова жінка, яка вирішила народити дитину — це чудово. Та ми за своєчасну діагностику.

Ірина КИРИЧЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • У СВІТЛІ ЮПІТЕРІВ
  • ОДУХОТВОРЕННЯ ЛЯЛЬКИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».