Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СКАНДАЛ НАВКОЛО ФОТОГРАФІЙ ДІАНИ
Через дев'ять років після загибелі леді Діани італійський журнал «Chi» опублікував на обкладинці шокуючі фото: леді Ді лежить у розбитій машині, їй намагаються допомогти лікарі. Діти леді Діани — принци Вільям і Гаррі — вже зробили різку офіційну заяву з цього приводу. Свою солідарність з ними висловили й пересічні британці, а також національна преса, зазначає британська газета «The Daily Mirror». «Ми глибоко засмучені тим, що журнал повівся так брутально... Публікуючи такий матеріал, ви завдали величезного болю нам, нашому батькові, родині нашої матері й усім, хто поважав і любив її»,— йдеться в офіційній заяві британської королівської родини.

Фотографія загиблої, зроблена відразу після того, як у 1997 році її автомобіль розбився в тунелі під паризькою площею Альма, з'явилася в журналі у зв'язку з виходом у світ книжки Жана-Мішеля Карадека «Леді Діана. Кримінальне розслідування». Проте редакція «Chi» не вважає себе в чомусь винною. «Поділяючи почуття Вільяма і Гаррі, я вважаю, що в інтересах усіх знати більше про те, що саме сталося в ту паризьку ніч»,— заявив головний редактор видання Умберто Бріндані. За його словами, він не хотів скривдити кого-небудь. «Це фото не грубе чи образливе, воно не огидне і не шокує. Я б сказав, що воно зворушливе й ніжне»,— заявив Бріндані.
Обурено відгукнувся про цей інцидент і Мухаммед аль-Файєд, чий син Доді також загинув у тій автокатастрофі. «Я сподіваюся, що журналу буде оголошений бойкот і він не зможе одержати ніякої вигоди від своєї жадібності, — заявив він.— Мені просто огидно, що преса дійшла до такого». Англійські газети, такі як «Sun», «Daily Mirror» і «Daily Express» також різко засудили публікацію італійського щотижневика, у якій, крім іншого, наведено докладний звіт про смертельні травми й ушкодження, які дістала Діана. На адресу ж британської преси редактор «Chi» Умберто Бріндані висловився в такий спосіб: «Британські таблоїди просто роздмухують скандал. І до смерті принцеси, і після вони, не боячись, обливали її інтимне життя брудом, прослухували розмови, записували їх на плівку, а тепер різко, після її смерті, раптом полюбили Діану».
також у паперовій версії читайте:
  • У КИТАЇ ВИРУЄ ТАЙФУН «БІЛІС»
  • ЗАТРИМАНО ЗЯТЯ БАСАЄВА
  • РБ ООН ЗАПРОВАДИЛА САНКЦІЇ ПРОТИ КНДР. ПХЕНЬЯН НА ЦЕ НЕ ЗВАЖАЄ
  • ВИКРАДЕНО ВЕСЬ ОЛІМПІЙСЬКИЙ КОМІТЕТ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».