Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
СПРАВА ҐОНҐАДЗЕ: ЄВРОПА СПОДІВАЄТЬСЯ НА «ПОЛІТИЧНУ ВОЛЮ» УКРАЇНИ
У розгляді справи Ґонґадзе на початку 2004 року були допущені грубі процесуальні помилки, зокрема, у питанні ідентифікації останків загиблого, зазначила на прес-конференції доповідач Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з юридичних питань та прав людини Сабіна Льойтхойссер-Шнаренбергер.

Нагадаємо, 29 липня 2004 року між Україною, ЄБРР і «Євроатомом» були підписані кредитні й гарантійні угоди про фінансування програм підвищення безпеки і модернізації нових блоків АЕС. Загальний обсяг кредиту — 125 млн дол., із них 42 млн дол.— кошти ЄБРР, а 83 млн дол.— «Євроатому». 7 вересня 2005 року Верховна Рада України ратифікувала відповідні гарантійні угоди. Для того щоб кредитні угоди набрали чинності, НАЕК «Енергоатом» мала виконати дев'ять умов, що містяться в кредитній угоді з ЄБРР, і 22 — з «Євроатомом».
Як відомо, кредит призначено для підвищення безпеки і модернізації атомних енергоблоків Х2/Р4. Коштом кредиту на кожному з енергоблоків протягом перших трьох планових зупинок мусять бути виконані 70 заходів. Після реалізації комплексу заходів рівень безпеки обох блоків цілковито відповідатиме міжнародним вимогам, що висуваються до аналогічних ядерних установок. Виробництво «екологічно чистої електроенергії» на цих енергоблоках дасть змогу «Енергоатому» експортувати свою продукцію в країни ЄС.

ГРИВНЯ СТАЄ ПРИВАБЛИВІШОЮ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ І БАНКІВ
У червні — вперше з травня 2005 року — сальдо інтервенції Національного банку України на міжбанківському валютному ринку було позитивним і становило 247,3 млн дол. США, а обсяг операцій ринку дорівнював 8,279 млрд дол. На поточні платежі за зовнішніми борговими зобов'язаннями було направлено 151 млн дол. На початок липня міжнародні резерви НБУ сягали 17,6 млрд дол. Цього досить для покриття імпорту товарів і послуг протягом чотирьох місяців, йдеться в огляді Національного банку.

Попит на готівку доларів у червні цілковито задовольнявся їх пропозицією. Банки купили у населення 1 млрд 453,6 млн дол., а продали — 1 млрд 390,6 млн дол. Курсова стабільність гривні разом із сезонними чинниками робила менш привабливим придбання населенням іноземної грошової готівки.
У червні долар коливався у вузькому діапазоні: 4,9874—5,0515 грн/дол. Загалом за місяць долар знецінився на 0,47, а євро — на 2,26%. Вклади населення у національній валюті зросли на 1,76 проти 0,27 млрд грн у травні. Приріст валютних заощаджень дещо поменшав: у квітні він дорівнював 1,6, у травні — 1,2, у червні — 0,9 млрд грн.
також у паперовій версії читайте:
  • РАКЕТИ — НАШІ, СУПУТНИКИ — ВАШІ
  • ВОДА І ЕЛЕКТРИКА — НАГАЛЬНІ ГОСТРІ ПИТАННЯ УРЯДУ
  • «ПІРАТИ КАРИБСЬКОГО МОРЯ-2» ЗАГОВОРИЛИ УКРАЇНСЬКОЮ
  • «АРТЕК» НАЗВАВ ПЕРЕМОЖЦІВ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».