Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
НАПИШЕ КНИГУ ПРО ШОТЛАНДІЮ

Розмір гонорару, який сер Шон одержить за книгу, не розголошується. Два роки тому, коли вперше стало відомо про те, що популярний актор зацікавлений у публікації мемуарів, газета Scotsman припустила, що видавці запропонують йому близько трьох мільйонів фунтів стерлінгів (5,5 мільйона доларів).


ЗНАЙДЕНО ЄДИНУ ФОТОГРАФІЮ ВДОВИ МОЦАРТА
В архівах баварського міста Альтеттинг знайшовся єдиний дагеротипічний портрет Констанци, вдови знаменитого композитора Вольфганга-Амадея Моцарта. Фотографію було зроблено 1840 року, за два роки до смерті Констанци, повідомляє газета The Times. Архівісти, котрі знайшли знімок, уточнили, що це — не оригінальний відбиток, а копія другої половини XIX століття, зазначає агентство AFP.
Невідомий фотограф зафіксував Констанцу у будинку швейцарського композитора Макса Келлера, який жив у Альтеттингу. 78-літня жінка на той час багато років була в шлюбі зі своїм другим чоловіком — датським дипломатом Георгом Ніссеном.
Констанца, котра у дівоцтві носила прізвище Вебер, вийшла заміж за Моцарта 1782 року. До моменту смерті композитора в 1792-му їй було 29 років.
На думку експертів, оригінальний і, очевидно, втрачений дагеротипічний портрет Констанци був одним із найперших фотознімків, зроблених у Баварії.

ДІВЧИНКА СТАЛА КІНОАКАДЕМІКОМ
Дванадцятилітня Дакота Феннінг, котра зіграла у «Війні світів» Стівена Спілберга, увійшла в число членів Американської кіноакадемії (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), повідомляє BBC. Юна артистка візьме участь у доборі картин для найближчої церемонії нагородження «Оскарами».
У 2006 році Американська кіноакадемія запросила до своїх лав 120 осіб, вісім із них одержали премії «Оскар» у березні, більш як десять були номіновані. Серед останніх — Хоакін Фенікс, Девід Стретейрн, Фелісіті Хаффман, Кіра Найтлі, Джейк Гілленхаал, Хіт Леджер. З оскарівських лауреатів цього року академіками стали актриса Рейчел Вайс і режисер Мартін Макдона.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?...
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • МАНДРИ
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».