Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
МОДЕРНІЗУВАТИ АЕС ЄВРОПА НАМ ТАКИ ДОМОМОЖЕ
Минулого тижня Європейський банк реконструкції й розвитку і «Євроатом» остаточно погодили виділення кредитних коштів НАЕК «Енергоатом» на підвищення безпеки і модернізацію енергоблоку № 2 Хмельницької й енергоблоку № 4 Рівненської АЕС, оскільки компанія виконала всі умови для набрання чинності кредитом. Про це повідомили в НАЕК.

Нагадаємо, 29 липня 2004 року між Україною, ЄБРР і «Євроатомом» були підписані кредитні й гарантійні угоди про фінансування програм підвищення безпеки і модернізації нових блоків АЕС. Загальний обсяг кредиту — 125 млн дол., із них 42 млн дол.— кошти ЄБРР, а 83 млн дол.— «Євроатому». 7 вересня 2005 року Верховна Рада України ратифікувала відповідні гарантійні угоди. Для того щоб кредитні угоди набрали чинності, НАЕК «Енергоатом» мала виконати дев'ять умов, що містяться в кредитній угоді з ЄБРР, і 22 — з «Євроатомом».
Як відомо, кредит призначено для підвищення безпеки і модернізації атомних енергоблоків Х2/Р4. Коштом кредиту на кожному з енергоблоків протягом перших трьох планових зупинок мусять бути виконані 70 заходів. Після реалізації комплексу заходів рівень безпеки обох блоків цілковито відповідатиме міжнародним вимогам, що висуваються до аналогічних ядерних установок. Виробництво «екологічно чистої електроенергії» на цих енергоблоках дасть змогу «Енергоатому» експортувати свою продукцію в країни ЄС.

УРЯД СКАЗАВ «НІ!» ПІДВИЩЕННЮ ЦІН НА ЕЛЕКТРИКУ
Кабінет Міністрів України не розглядатиме і не затверджуватиме запропонований НКРЕ проект урядової постанови «Про впорядкування тарифів на електроенергію», який передбачає поетапне зростання вдвічі тарифів на електричну енергію для населення протягом 2006–2008 років. Таке рішення було ухвалене на засіданні урядового комітету з питань розвитку реального сектора економіки. «Документ підготовлено з відхиленнями від закону і без чітких розрахунків та пояснень.

Якщо буде доведена його законність, тоді доопрацюйте і розглянемо, а поки проект відхилено»,— заявив за результатами обговорення проекту постанови перший віце-прем'єр-міністр України Станіслав Сташевський, звертаючись до голови НКРЕ.
Під час представлення проекту голова НКРЕ Валерій Кальченко заявляв, що цей проект постанови підготовлено на виконання доручення Прем'єр-міністра Юрія Єханурова від 18 березня 2006 року. Він визнав, що встановлення тарифів належить до функцій НКРЕ, але в даному разі було запропоновано схвалити урядове рішення «для усунення правових колізій». «На засіданні уряду ми відчули потребу мати чіткий і прозорий графік підвищення тарифів на 25% щопівроку з виходом за два роки на економічно обґрунтовані ціни, затверджений вищим органом виконавчої влади»,— сказав Валерій Кальченко.
також у паперовій версії читайте:
  • КОРАБЛІ ВМФ РОСІЇ ПЛАВАТИМУТЬ ПІД ПРАПОРОМ УКРАЇНИ?
  • СЛОВЕНІЯ Й ХОРВАТІЯ ВІДКРИВАЮТЬ КОРДОНИ ДЛЯ УКРАЇНИ
  • ЕРЖАВІАСЛУЖБА ПЕРЕВІРИТЬ УКРАЇНСЬКІ «А-310»
  • ЖИТОМИРСЬКУ КАПЕЛУ «ОРЕЯ» ВИЗНАНО НАЙКРАЩОЮ
  • ТРИСТА ТИСЯЧ — ЗА КУЛЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».