Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
АЗАРОВ ВИПРОМІНЮЄ ОПТИМІЗМ
Представник Партії регіонів Микола Азаров виключає можливість того, що Президент України не внесе у визначені Конституцією терміни кандидатуру прем'єр-міністра на розгляд парламенту.

В інтерв'ю журналістам М. Азаров повідомив, що завтра засідання Верховної Ради розпочнеться з того, що буде оголошено про розпуск «помаранчевої» коаліції й про створення нової, антикризової коаліції.
Після цього буде повідомлено про висунення кандидатури лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра новою коаліцією, і голова ВР Олександр Мороз одразу надішле це подання на розгляд Президентові.
Пан Азаров зауважив, що у разі, якщо Президент оперативно відреагує на подання коаліції, протягом двох днів буде сформовано увесь уряд.
Коментуючи заяву члена фракції «Наша Україна» Романа Зварича про те, що у Секретаріаті Президента є лише подання про призначення на посаду прем'єр-міністра лідера БЮТ Юлії Тимошенко, М. Азаров назвав це подання нелегітимним, оскільки, за його словами, у той час, коли була запропонована кандидатура Тимошенко, не було обрано голови парламенту, тому ніхто офіційно не міг надіслати це подання Президентові.
Більше того, за словами Азарова, регламент ВР зобов'язує спочатку оголосити у сесійній залі про висунення кандидатури прем'єр-міністра, а у випадку з Ю. Тимошенко цього також не було зроблено.
«Ющенко не може внести кандидатуру Тимошенко, оскільки де-факто коаліції («помаранчевої») не існує, де-юре — не було обрано спікера, який один може подати подання Президенту, тому воно має залишитись в історії, в архівах «помаранчевої» коаліції»,— сказав М. Азаров.
Він також висловив позицію Партії регіонів, що Конституційний Суд повинен працювати. «Він буде працювати»,— сказав М. Азаров, відповідаючи на запитання щодо умови Президента Віктора Ющенка, який пообіцяв внести у парламент подання на призначення прем'єра лише після відновлення роботи КС.
Микола Азаров також відкидає варіант, що Президент не внесе кандидатуру Віктора Януковича. Він наголосив, що Президент є гарантом Конституції й тому не може її порушувати, а це означає, що він швидко подасть кандидатуру прем'єр-міністра.
М. Азаров також послався на слова Президента про те, що він стурбований затягуванням процесу формування коаліції й уряду, а також на обіцянку Президента розпустити парламент, якщо протягом трьох тижнів не буде сформовано уряд. За його словами, це означає, що Президент стурбований ситуацією, і Партія регіонів розділяє цю стурбованість.
Він також наголосив, що дострокові вибори Партію регіонів не лякають. «Якщо комусь хочеться дострокових виборів, на них буде очікувати просто розгром».
Пан Азаров також не відкинув можли-вості участі у формуванні уряду «Нашої України», якщо вона приєднається до нової коаліції. Водночас він зауважив, що все залежатиме від того, які кандидатури пропонуватиме «Наша Україна».
«Якщо вони запропонують, як вони до цього призначали на посади людину, яка про галузь немає жодного уявлення, то, певна річ, розраховувати, що цю людину хтось поставить міністром, а прем'єр-міністр Янукович відповідатиме за все — такого не буде. Та якщо «Наша Україна» запропонує гідних людей, а таких у них чимало, безумовно, за їхньою кваліфікацією будуть запропоновані посади»,— наголосив М. Азаров.
Азаров зазначив, що нова коаліція не діятиме, як її попередник — коаліція «Нашої України», БЮТ і СПУ, яка заявляла, що «ось ми вам віддамо один комітет ВР з питань материнства і дитинства і будьте задоволені. Ми через ці приниження пройшли, але ми не хочемо наших колег по парламенту так само принижувати, навпаки, ми сьогодні запропонували пропорційний розподіл комітетів».
Він нагадав, що завтра парламентарі розпочнуть день з оголошення про припинення діяльності попередньої коаліції й про створення нової, після чого Верховна Рада перейде до формування керівництва — обрання першого заступника і заступника голови ВР.
За словами М. Азарова, цього дня також планується затвердити перелік і предмети відання комітетів парламенту. Водночас, сказав він, нова коаліція не хоче голосувати по керівних посадах у цих комітетах, поки не буде подання Президента щодо призначення прем'єр-міністра. М. Азаров пояснив це тим, що не можна створювати комітети без формування уряду. «Не можна зварити кашу без крупи»,— сказав він, зауваживши, що між комітетами і профільними міністерствами має бути узгоджена робота, тому призначення на посади у відповідний комітет і міністерство мають бути узгоджені.
Крім того, на запитання, що робитиме нова коаліція, якщо роботу парламенту буде заблоковано, М. Азаров відповів: «Шукатимемо вихід».
На його думку, блокування роботи парламенту буде спрямоване проти роботи із поліпшення соціально-економічної ситуації у країні. Водночас він виправдав блокування парламенту своєю політичною силою, сказавши, що тоді Партія регіонів боролась за права опозиції, а зараз опозиції пропонується надати усі важелі контролю.
також у паперовій версії читайте:
  • ДРІЖЧАНИЙ ПОЗИВАЄТЬСЯ ДО «УКРАЇНИ МОЛОДОЇ»
  • У ЧЕРНІГОВІ ТРИВАЄ АКЦІЯ ПРОТЕСТУ
  • ПРЕЗИДЕНТ ПРИВІТАВ МОРОЗА
  • ЗВАРИЧ НЕ ДОПУСКАЄ РОЗКОЛУ
  • ЗА ЗЕМЛЮ ДОПЛАТЯТЬ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».