Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦИФРОВЕ ТЕЛЕРАДІОМОВЛЕННЯ В УКРАЇНІ — НЕ ЗА ГОРАМИ
Кабінет Міністрів України затвердив «Порядок фінансування першого етапу розбудови системи цифрового телерадіомовлення». Постанова спрямована на забезпечення повного переходу України до цифрового мовлення у 2015 році згідно з угодою з Міжнародним союзом електрозв'язку.

У державному бюджеті 2006 року передбачено 10 млн гривень на фінансування першого етапу робіт. Зокрема, буде профінансовано розроблення відповідних програми і проекту, а також технічну реалізацію впровадження першого етапу такого виду мовлення у Київській, Луганській, Закарпатській областях і в АР Крим.
Перехід на цифрове телерадіомовлення зумовлений об'єктивними причинами. Зокрема, частотний ресурс для традиційного наземного ефірного телевізійного і звукового мовлення практично вичерпано. Через це неможливо вводити в експлуатацію нові теле- і радіопередавачі, отже, збільшувати кількість каналів у мережі мовлення. Нині в Україні діє понад тисячу телерадіокомпаній, що в кілька разів перевищує подібний показник у країнах Європи.
Проте головна причина полягає в тому, що останніми роками галузь телекомунікацій стрімко переходить до цифрових технологій передавання і приймання інформації. Усі новітні технології, що впроваджуються у світі, ґрунтуються тільки на цифрових методах оброблення сигналів. Ці тенденції не стали винятком і для сфери телерадіомовлення.
Наразі по всій території України з'явиться можливість приймання від 16 до 30 каналів цифрового наземного ефірного телебачення. Відтворення телевізійних зображень й звучання радіопрограм матиме якісно інший рівень. Телебачення доповниться низкою додаткових інтегрованих телекомунікаційних послуг — інтерактивне телебачення, телебачення високої та надвисокої чіткості, передавання даних, Інтернет. Буде налагоджене якісне приймання телепрограм під час руху в автомобілях і потягах.

ЦІНУ НА ТУРКМЕНСЬКИЙ ГАЗ НЕ ПЕРЕГЛЯДАТИМУТЬ
Україна і Росія поінформували одна одну про те, що не бачать необхідності переглядати цінові параметри укладених кожною зі сторін контрактів на поставку туркменського газу. Про це заявив у Москві міністр палива та енергетики України Іван Плачков за підсумками робочої зустрічі з головою правління ВАТ «Газпром» Олексієм Міллером.

За його словами, під час перемов сторони також обговорили питання, що стосуються відносин у закупівлі туркменського газу до кінця 2006 року.
Нагадаємо: «Газпром» запропонував «Нафтогазу України» безпосередньо домовитися з Туркменістаном для вирішення оперативних проблем із поставками газу. «Росія готова надати транзитні послуги для транспортування туркменського газу до України, якщо Ашгабад і Київ досягнуть угоди»,— зазначив офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов за підсумками переговорів з головою Мінпаливенерго України і головою правління НАК «Нафтогаз України» Олександром Болкісєвим.

Інформація ДУ. У грудні 2005 року між Україною і Туркменістаном було підписано міжурядовий договір на поставку в 2006 році 40 млрд кубометрів туркменського газу до України, але поставки дотепер не проводилися. Україна заявляла про намір поновити з другого півріччя поставки туркменського газу — близько 10–12 млрд кубометрів газу по 60 дол. за тисячу кубометрів.
також у паперовій версії читайте:
  • ПРОІНСПЕКТУЮТЬ КРИМСЬКІ ВНЗ
  • ВЛАДА ВИБАЧИЛАСЬ ПЕРЕД ЖУРНАЛІСТАМИ
  • ВИЯВЛЕНО ПОХОВАННЯ, ЯКОМУ 4 ТИСЯЧІ РОКІВ
  • СПЕКА НАС ПОЛИШИТЬ, А БЕЗ ГРОЗ НЕ ОБІЙТИСЬ
  • «АРТЕК» ВІДЧИНЯЄ ДВЕРІ...

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».