Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА І СВІТ
ІСПАНІЯ: МАСШТАБНА КАТАСТРОФА У МЕТРО
У метро іспанського міста Валенсія зійшов з рейок потяг. Загинула 41 особа, понад 20 людей поранено, десятьох чоловік вважають зниклими безвісти. Понад 150 осіб були евакуйовані зі станцій Пласа-де-Еспанья та Хесус, ще декілька десятків людей залишалися заблокованими у вагонах. На місці катастрофи працюють групи рятувальників, триває ідентифікація жертв аварії. За уточненою інформацією, з рейок зійшло два вагони. Національна поліцейська служба вже відрядила з Мадрида до Валенсії фахівців з розслідування надзвичайних подій на транспорті. Поблизу місця трагедії організовано табір, де, окрім кількох десятків лікарів, працюють психологи.

«Наймовірнішою причиною катастрофи є поломка одного з коліс потяга, через що на швидкості, вищій від припустимої, потяг зійшов з рейок і перевернувся. Інша, можлива причина — руйнування стін тунелю»,— заявив представник уряду Іспанії у Валенсії Луїс Феліпе Мартінес. Він категорично відкинув версію теракту.
Там само, у Валенсії під егідою католицької церкви відбувається Всесвітній форум з питань сім'ї. У ньому мав взяти участь Папа Римський. Для зустрічі з ним у місто приїхали тисячі прочан з багатьох держав світу. Стало відомо, що Бенедикт XVI усамітнився, щоб помолитися за загиблих.
Тим часом у Валенсії оголошено триденну жалобу. Точного списку жертв трагедії, яку вже назвали найбільшою транспортною аварією в країні останніх років, поки що не оприлюднили. До міста терміново прибули король Іспанії Хуан Карлос та прем'єр-міністр Хосе Сапатеро, який для цього перервав свій візит до Індії. У Брюсселі депутати Європарламенту вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Гілка метро, на якій сталася аварія, — найстаріша в місті, крім того на неї припадає найбільше навантаження. Валенсійське метро вважається найшвидшим у державі.
також у паперовій версії читайте:
  • СВІТ ПОТЕРПАЄ ВІД СТИХІЙ
  • ПІВНІЧНА КОРЕЯ РОЗВ'ЯЖЕ ЯДЕРНУ ВІЙНУ ПРОТИ США?
  • БЛИЗЬКОСХІДНА РУЛЕТКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».