Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЗЛОЧИНЦЯ НЕ ДОВЕДЕТЬСЯ РОЗШУКУВАТИ?
Сербське видання «Курір» стверджує, що один з найбільш розшукуваних балканських злочинців перебуває в критичному стані і його шанси вижити є дуже примарними.
На сторінках газети цитують анонімних інформаторів, які під час війни в Боснії у 1992–1995 роках були досить тісно пов'язані з командувачем військами боснійських сербів Ратко Младичем. Вони повідомили, що минулого тижня сербський генерал і права рука іншого сербського злочинця — Радована Караджича переніс уже третій інфаркт.

«Головна проблема полягає в тому, що йому не можна надати необхідної медичної допомоги», — стверджує газета. З'явились чутки, ніби люди з найближчого оточення генерала вже думають над тим, де його поховати. Найімовірнішим місцем його вічного спочинку може стати один з монастирів у Воєводині на півночі Сербії.
Про поганий стан здоров'я Младича говорять усе частіше. Відомо, що раніше він вже пережив два інфаркти: перший у 1995 році, а другий — двома роками пізніше. Недавно Сербією і Боснією поширилися чутки, нібито генерал уже помер, але їх не підтвердили урядові джерела.
Младич і Караджич переховуються з 1995 року. Тоді міжнародний трибунал з розслідування військових злочинів звинуватив їх у вбивствах, військових злочинах і злочинах проти людства, які вони вчинили під час війни на Балканах, зокрема у розправі над вісьмома тисячами мусульманських чоловіків і хлопців у Сребрениці, та загибелі 10 тисяч людей під час облоги Сараєво в 1992–1995 роках.
Від видачі генерала суду в Гаазі Захід поставив у залежність майбутнє членство Сербії в ЄС та НАТО. Усі розмови на цю тему останнім часом були припинені, бо Белград нічого не робив для затримання Младича.
Досі представники сербської влади переконували, що вони не знають, де перебуває розшукуваний генерал. Але недавно вони визнали, що з середини 2002 року Младич був під захистом військових і аж до грудня минулого року отримував з Белграда гроші. «Курір» також стверджує, що генерала охороняють 800 добре навчених і досконало озброєних людей, які ставляться до нього, як до батька.
Донині багато сербів вважають Младича героєм, якби влада передала його в Гаагу, вони вважали б це зрадою. Тому багато коментаторів погоджуються з тим, що смерть злочинця розв'язала б одну з найбільших проблем Белграда.

Євген ПЕТРЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • КИТАЙ ПЛАНУЄ ОСВОЇТИ МІСЯЦЬ
  • США ВВАЖАЮТЬ РОСІЮ ВАЖЛИВИМ ПАРТНЕРОМ
  • ЩЕ ОДНА КРАЇНА ЗАЛИШАЄ ІРАК
  • В ОБЛОЗІ КАНАРСЬКІ ОСТРОВИ
  • ВИБУХ НА ОДНОМУ З ТУРЕЦЬКИХ КУРОРТІВ
  • ІТАЛІЯ В ПОЛОНІ СПЕКИ
  • МІКРОСХЕМИ ПЕРЕВІРЯТЬ НА ВІРУСИ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».