Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ХОЧЕШ ЇХАТИ — МУСИШ ЇСТИ?
«Укрзалізниця» має намір продовжити експеримент із запровадження харчування у поїздах. Про це на прес-конференції повідомив її генеральний директор Василь Гладких.

Він зазначив, що за результатами опитування пасажирів у потязі № 1/2 Київ—Москва, у двох вагонах якого експериментально запроваджено нову послугу з харчування, понад 90% підтримали нововведення.
За словами гендиректора, нині розробляють нормативно-технічну документацію, яка дасть змогу запровадити цю послугу у денних поїздах. «Ми повинні пройти процес підготовки та затвердження документації, а це — не один день, я гадаю, потрібно буде місяць-два, і лише тоді ми зможемо це запровадити. Росіяни надають цю послугу у фірмових поїздах, і ми робитимемо це і в нас»,— зазначив Василь Гладких. Проте існуватиме альтернатива для пасажирів, які бажають отримати послугу з перевезення без харчування: вони зможуть скористатись іншими поїздами у зазначеному напрямку. Приміром, на напрямку між Києвом і Дніпропетровськом, окрім швидкісного потяга, курсує десять поїздів, на напрямку Київ—Харків — вісім.
Гендиректор повідомив, що наразі розробляють кілька варіантів надання харчування, зокрема, у вагонах-ресторанах. «Ми будемо спочатку готувати своїми силами, а якщо ні, відкрито проведемо тендер». Нагадаємо, Антимонопольний комітет України категорично виступає проти нововведення щодо «примусового харчування» пасажирів.

СЕВАСТОПОЛЬ: АКТИВІЗУВАВСЯ ЗСУВ ҐРУНТУ
У місті зафіксовано 75 ділянок, де активізувався зсув ґрунту, заявив журналістам начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської держадміністрації Мирослав Сагайдак. За його словами, у 15-ти випадках ці негативні процеси несуть безпосередню загрозу людям і об'єктам життєдіяльності міста. На контролі у фахівців — приміщення діорами «Штурм Сапун-гори», деякі будинки на вулицях адмірала Октябрьського, Охотській, Подольцева, тунелі та деякі ділянки залізничної колії Севастополь — Сімферополь, автомобільна дорога Севастополь — Ялта. Особливу тривогу викликає берегова лінія моря від Північної коси до мису Лукулл. Щороку в цьому районі море «з'їдає» в середньому 75 сантиметрів берегової лінії.

Рік тому поблизу селища Кача внаслідок потужного зсуву ґрунту на «дикому» пляжі загинула дівчина, ще кілька осіб отримали пошкодження. Перед початком нинішнього купального сезону проведено обстеження зон відпочинку і виставлено відповідні знаки в місцях, де купатися і відпочивати небезпечно, розповів пан Сагайдак. Виконавча влада Севастополя ухвалила рішення про проведення інженерно-геологічних досліджень морського узбережжя, на них виділяють поки 120 тисяч гривень.
Восени очікуються перші результати цих досліджень, що дозволить більш планомірно вести роботи з укріплення морського берега.
також у паперовій версії читайте:
  • У МОРІ — РЕЙДОВИЙ ЗБІР
  • ЗАЙВА ЗБРОЯ ЙДЕ «НА ПЕНСІЮ»
  • ЧИ ДОСТАТНЬО МІЛЬЙОННОМУ МІСТУ 95 «ДАЇШНИКІВ»?
  • ЯК ДЕПУТАТ ПОДБАВ ПРО ЧИСТОТУ ВИБОРЦІВ
  • І ЦЕ — «ПОБУТОВЕ ХУЛІГАНСТВО»?!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».