Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПРИСТРАСТІ ЗА ЕКВАДОРОМ
Напередодні заключного туру ситуація у групі В склалася таким чином, що місце у 1/8 забронювали англійці, які виграли два перших поєдинки. В активі збірної Швеції було чотири очки. Саме ці команди зустрічалися між собою у третьому турі.

У паралельному матчі грали збірні Парагваю та Тринідаду і Тобаго. Південноамериканська команда ні на що не претендувала, адже зазнала двох поразок поспіль. А от у збірної Тринідаду й Тобаго шанси, хоча й невеликі, залишалися. Для цього представникам острівної держави потрібно було обіграти парагвайців і сподіватися на те, що англійці виграють у шведів. Тож центральним поєдинком у цій групі був матч Англія — Швеція. До того ж, команда, яка посідала друге місце, в наступному раунді має грати з господарями змагань — німцями, а цього якраз ні англійцям, ні шведам не хотілося. Переможець групи в 1/8 фіналу мав зустрічатися зі значно слабшою командою Еквадору.
У складах команд сталося кілька змін порівняно з попередніми поєдинками. У Англії Горан Еріксон дав можливість відпочити Джерарду (замість нього вийшов Харгрівз), а Руні з’явився на полі зі стартових хвилин. Утім, довго нудьгувати на лаві запасних Пітеру Краучу не довелось, оскільки на другій хвилині зустрічі на рівному місці отримав пошкодження Оуен і Еріксон був змушений увести в гру найвищого гравця своєї команди. Ризикнути і відправити на допомогу Руні сімнадцятирічного Уолкота він не наважився. Щодо наставника шведів Ларса Лагербека, то він із перших хвилин випустив нападника Ольбака, оскільки стан іншого форварда скандинавів Златана Ібрагімовича був не найкращим. На правому фланзі атаки швед спробував у основі Йонсона замість Вільгельмсона.
У стартові хвилини на полі йшла рівна боротьба. Перший більш-менш небезпечний удар записав на свій рахунок Лампард — м’яч пролетів вище від воріт. Активно розпочав гру Руні. Його передача на Каррагера практично виводила останнього сам на сам з голкіпером суперника, однак Стівен ситуацію не відчув і погано пробив головою замість того, щоб спинити м’яч. Шведи відповіли двома небезпечними стандартами — Ліндерот і Кальстрем надто гостро подавали кутові. На 21-й хвилині нагадав про себе Джо Коул. Із лінії штрафного майданчика він потужно пробив по воротах. Шведський голкіпер зумів відбити цей удар, однак м’яч знову відскочив до Коула — знову удар, але цього разу не влучно. Починаючи з цього епізоду англійці почали поступово схиляти шальки терезів на свою користь. У шведів в атаці практично нічого не виходило. Вони постійно втрачали м’яч у середині поля. Англійці атакували великими силами. Непоганий момент на 25-й хвилині втратив Руні. Він не зумів як слід прийняти м’яч, але виграв боротьбу в захисника шведів, заволодів м’ячем, обігравши Мельберга. Інший захисник скандинавів — Лучич в останній момент устиг підставити ногу і заблокувати цей удар. Зроби Руні ще один фінт, і він вийшов би на побачення з голкіпером. Нагадав про капітана англійців Девід Бекхем. На 29-й хвилині, виконуючи штрафний удар з лівого флангу, він наважився пробити замість очікуваної подачі й ледь не закрутив м’яч у дальню «дев’ятку», але Ісаксон зміг дотягнутися до м’яча і перевів його на кутовий.
Нарешті англійці забивають. Серія небезпечних навісів, Александерсон відбиває м’яч головою за межі штрафного майданчика, його підхоплює Джо Коул і, не роздумуючи, пробиває. М’яч летить по дузі прямісінько в дальню «дев’ятку». Ісаксон хоча й дотягнувся до м’яча, але відбити не зміг. У шведів в ці хвилини нічого не виходить. У англійців навпаки — небезпечно пробивають Лампард і Руні — не вистачає кількох сантиметрів, аби м’яч удруге побував у сітці воріт Ісаксона.
На початку другого тайму ситуація на полі кардинально змінилася. Шведи значно додали у швидкості. До того ж, у них нарешті почав виходити розіграш стандартних положень. Захисники чомусь починали нервувати і помилятися в простих ситуаціях. Так вийшло на 51-й хвилині, коли рахунок зрівнявся: Ліндерот подав на ближню штангу, де Магнуса Ольбака чомусь накривав Девід Бекхем; який з Девіда захисник — усі добре знають. Ольбак пробив під поперечину і хоча Ешли Коул намагався перешкодити польоту м’яча, але лише сильніше відправив його в сітку. Після цього перевага перейшла до шведів. На хвилі успіху вони ледь не вийшли уперед. Кельстрем подає кутовий, б’є Ларсон — поперечина! Робінсон при цьому стрибав якось дивно, ніби злякався м’яча. Через дві хвилини знову кутовий у виконанні Ліндерота і Лучич головою скидає м’яч під удар Мельбергу, капітан б’є — знову поперечина! Еріксон вирішує, що вся справа в Фердінанді й випускає замість нього Кемпбела. І не даремно. Ще одна атака, Вільгельмсон робить відмінну передачу низом на Ларсона, але удар Хенріка блокує саме Кемпбел. Поступово натиск шведів вщухає. Сил менше, синиця в руках здається дедалі привабливішою. Еріксон змінює Руні на Джерарда. Уейн, незадоволений цим фактом, сідає на лаву запасних і жбурляє в сторону бутси.
Ще одна спроба шведів вийти вперед. Знову кутовий, знову Ліндерот скидає м’яч на Ларсона, той головою на Кельстрема. Удар останнього — і Джерард виносить м’яч з лінії воріт. Гра заспокоюється, захисники подовгу перекочують м’яч, неначе погоджуючись на нічию. Проте за час, що залишався, команди встигли обмінятися результативними атаками: спочатку англієць Джо Коул (герой матчу, поза всяким сумнівом) віддає чудову передачу на Джерарда і той головою відправляє м’яч під поперечину. На останній хвилині основного часу шведи відігруються: Едман сильно вкидає аут, м’яч опиняється у воротарському майданчику, Кембел до нього не дострибує і Ларсон забиває його у ворота англійців — бойова нічия (2:2). В іншому поєдинку збірна Парагваю обіграла збірну Тринідаду і Тобаго з рахунком 2:0 і посіла третє місце у групі. Таким чином, стали відомі дві пари учасників 1/8 фіналу: Англія — Еквадор і Німеччина — Швеція.
Головний тренер збірної Англії Свен Горан Ерікссон:
— Ми були кращими у першому таймі, а суперник — у другому. Нам потрібно було уважніше грати в захисті. Важко було при стандартах. Саме після них ми пропустили два м’ячі. До наступного матчу серйозно працюватимемо над власними помилками. Ми посіли перше місце, однак для того щоб чогось досягти на світовій першості, нам обов’язково слід додавати у грі.
Головний тренер збірної Швеції Ларс Лагербек:
— Нічия стала справедливим підсумком цього протистояння. У нас було велике бажання забити гол і саме через це багато помилялися і програвали боротьбу. У другому таймі ми виглядали краще і навіть могли перемогти. Наступний матч із німцями буде складним, однак у них не все гаразд з обороною і ми намагатимемось скористатися цим.
Головний тренер збірної Парагваю Анібаль Руїс:
— Ця перемога не мала особливого значення з точки зору турнірної таблиці, однак вона важлива для наших молодих футболістів, потрібна для їхнього досвіду. Для того, аби продемонструвати нашу справжню силу, нам потрібен час. Поки не знаю, чи працюватиму далі з командою.
Головний тренер збірної Тринідаду і Тобаго Лео Бенхаккер:
— Ми засмучені. Ми програли і залишаємо турнір. Сьогодні була відкрита гра і ми мали кілька можливостей, щоб відзначитися. Хоча вважаю перемогу Парагваю цілком закономірною. За такі поразки на чемпіонаті нам не соромно. Поки не знаю, чи залишусь у збірній.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • А ХТО НА МУНДІАЛІ ГОСПОДАР?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».