Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ВІКТОР ЮЩЕНКО — ЖУРНАЛІСТАМ: «ПРОЦЕС ЙДЕ НОРМАЛЬНО»
Президент України Віктор Ющенко вчора привітав вітчизняних журналістів з професійним святом. Вітальні слова пролунали на початку прес-конференції «Свобода слова: відповідальність влади, відповідальність медіа», яка відбулася у Палаці мистецтв «Український Дім» у Києві. За словами глави держави, країна відзначає День журналіста з повагою до виняткової ролі, яку відіграють люди цієї професії у житті українського суспільства.

«Без незалежного журналіста не відбудеться незалежної країни»,— підкреслив він.
На прес-конференції, попри свято, звичайно, йшлося про найактуальніші проблеми. Президент висловив сподівання, що Конституційний Суд дасть оцінку рішенням органів місцевого самоврядування щодо надання російській мові спеціального статусу. «Це — не компетенція органів самоврядування. Це грубе порушення Конституції і законів України. Я думаю, що сформований Конституційний Суд дасть швидко і легко оцінку цим подіям»,— зазначив він.
Віктор Ющенко заявив, що він задоволений текстом договору про створення парламентської коаліції. «Це «щільний» текст, де дуже мало декларацій. Це — одна з вимог, про яку я просив колег. Я є прихильником того, щоб коаліція вклалася в конституційний термін свого формування, швидше підписала угоду, і український парламент отримав би коаліційну більшість, яка на основі закону сформує уряд»,— сказав глава держави. Він запевнив журналістів: «У нас іде нормальний процес формування коаліції. Я вас запевняю, що протягом 15 років такого діалогу в Україні з цього приводу ще не було».
Президент відзначив, що в процесі створення коаліції він не хоче «перстом з Банкової вказувати, кому і як жити».
«Що стосується амбіцій і тих заяв, які сьогодні існують,— Соціалістична партія пропонує кандидатуру Олександра Мороза на посаду голови Верховної Ради, а блок Юлії Тимошенко наполягає, щоб Юлія Володимирівна стала прем'єр-міністром. Я не скажу, що це легко, що це проста позиція, але й не скажу також, що вона фатальна»,— зазначив Ющенко.
Він відзначив, що до створення коаліції між ним і учасниками коаліції повинен відбутися ще один раунд переговорів, наголосивши, що має намір вести ці переговори чітко і відкрито.
Глава держави повідомив, що голови Луганської та Київської обласних державних адміністрацій будуть призначені протягом 7–10 днів.
Що ж до масових акцій проти проведення військових навчань , вони, на думку глави держави, можуть зробити деструктивною співпрацю України з міжнародними організаціями, насамперед, з Північноатлантичним альянсом.
«Усе, що відбувається з переміщенням військ у Криму,— відповідає українському законодавству»,— сказав Віктор Ющенко.
Президент вважає за необхідне провести в Україні різносторонню дискусію про концепцію системи безпеки країни і принципи розвитку держави. «Фахівці мають розповісти про стан безпеки і відповісти на запитання — на чому може будуватися оборонна політика України, щоб вона була ефективною. І ця дискусія не може завершитися за один рік»,— зазначив він.
Глава держави назвав спекуляцією спробу політичних сил провести референдум про членство України в НАТО. «Нас ще ніхто нікуди не запрошував. З НАТО ми знаходимося в таких же відносинах, як Росія, Білорусь, Молдова та інші пострадянські країни»,— пояснив Віктор Ющенко.
також у паперовій версії читайте:
  • БУДЕ НОВИЙ ОМБУДСМАН?
  • КРИМ: «ТЕРИТОРІЯ БЕЗ НАТО» ЧИ «ЗА НАТО»?
  • СОЦІАЛІСТАМ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ МІНІСТР ОБОРОНИ
  • ГУБЕРНАТОРУ СЛОБОЖАНЩИНИ ВИСЛОВЛЕНО НЕДОВІРУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».