Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ВИМАГАЄ СПРАВЕДЛИВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ
Федерація профспілок України вимагає справедливої компенсації втрат громадян від підвищення цін і тарифів. Про це заявив голова ФПУ Олександр Юркін на брифінгу, присвяченому підсумкам Всеукраїнської профспілкової акції протесту та подальшим діям ФПУ щодо соціального захисту.

Уряд, попри багатотисячну акцію протесту, не відмовився від підвищення вартості передусім природного газу, електроенергії, проїзду у залізничному транспорті, послуг телефонного зв'язку. Все це чиниться без належного соціального захисту та підвищення доходів, зазначив лідер Федерації профспілок. Він поінформував, що уряд мав намір до 31 травня визначитися стосовно подальшого підвищення тарифів на газ і електроенергію (йдеться про їх чергове подорожчання на 50 відсотків з 1 липня цього року), та натомість до 10 червня у Кабміні відбудуться лише консультації з представниками Асоціації міст України з цього питання. На думку Юркіна, не змінює ситуацію й доручення керівника уряду міністрам провести зустрічі з роботодавцями щодо підвищення заробітної плати для працівників підприємств.
Як і раніше, наголосив голова ФПУ, профспілки вимагають підписання генеральної угоди між профспілками, Кабміном і об'єднаннями роботодавців на наступні три роки, що має передбачати збільшення на третину прожиткового мінімуму та майже вдвічі — розміру мінімальної зарплати. Залишається також у силі головна вимога профспілок — визначити розмір прожиткового мінімуму на рівні 734 гривні, сказав він.
На брифінгу оголошено ухвалену учасниками Всеукраїнської акції протесту на Майдані Незалежності у Києві резолюцію. У ній профспілки, зокрема, закликають Верховну Раду дати оцінку діям уряду, а також ухвалити закони, що забезпечуватимуть прозорість і гласність державної цінової політики.

НА МУЗИЧНИХ ГУРМАНІВ ЧЕКАЄ ПОДАРУНОК
Зірка італійського бельканто Лючія Альберті та маестро Роман Кофман виступлять з концертом у Національній філармонії у Києві. Це — перший приїзд співачки, яка завоювала найкращі оперні сцени світу, в Україну. На переконання головного диригента Боннського симфонічного оркестру (Німеччина) та Київського камерного оркестру Романа Кофмана, концерт просто приречений на успіх.

Примадонна, як пише світова преса, своєю витонченістю, безпосередністю, артистизмом зачаровує аудиторію. Сама Лючія Альберті зізнається, що багато років працювала, аби досягти бездоганної техніки, що дає їй змогу виконувати найважчі твори бельканто. Вона обожнює свої оперні партії й наголошує, що співає їх без купюр. Так, їй пропонують виконувати популярні неаполітанські пісні, іноді вона погоджується (нещодавно записала компакт-диск пісень Ніно Рота), але не зловживає «легким жанром», як інші оперні співаки.
Концерт Лючії Альберті — останній з циклу «Золоті сторінки італійської музики» у цьому сезоні, відбудеться 4 червня в Національній філармонії. «Це величезний подарунок для Києва і для України, і я переконаний, що любителі музики одержать від цього концерту неабияке задоволення»,— зазначив учора на прес-конференції директор Італійського інституту культури професор Нікола Балоні.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПЕРТИЗА ПІДТВЕРДИЛА ФАКТ ОТРУЄННЯ ВІКТОРА ЮЩЕНКА
  • ЗВІДКИ БЕРЕТЬСЯ РАДІОАКТИВНИЙ МЕТАЛОБРУХТ?
  • КУРИ НЕ «ГРИПУЮТЬ», АЛЕ...
  • ХТО ЖИТИМЕ НА ЗМІЇНОМУ?
  • ЛІТО. У КАРПАТАХ ВИПАДЕ СНІГ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».