Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ШОКУЮЧА ВИСТАВКА У БРИТАНСЬКОМУ МУЗЕЇ

«Маски зірвані, ми готові до цього,— говорить один із організаторів виставки Діфрі Уїльямс.— Ці об'єкти зараз виглядають такими, що шокують, але на той час в ужитку використовувалась безліч предметів з подібною символікою, такі ж зображення можна бачити на мозаїках, якими були прикрашені ванні кімнати у приватних будинках».
Одним із експонатів, який не стосується теми цнотливості, є римський срібний Кубок Уоррена. Шість років тому Уїльямс переконав опікунів музею придбати його. Музей заплатив за нього 1,8 млн фунтів, що зробило його найдорожчим об'єктом, колись купленим цим закладом культури. П'ятдесят років тому кубок пропонували за незначну частину цієї ціни, але тоді було неможливо переконати опікунів — архієпископа Кентерберійського — виділити гроші на давньоримське зображення чоловічого кохання.
Першим сучасним власником кубка був Нед Уоррен, ексцентричний американський колекціонер, якому також належав мармуровий «Поцілунок» Родена. 1911 року він побував у Римі, де у перекупника придбав цей кубок за 2 тисячі фунтів.
Уїльямс вважає, що кубок був виготовлений у I столітті нашої ери, можливо, грецьким майстром для римського клієнта. Він, ймовірно, був знайдений у ХХ столітті в Палестині.
Подібні кубки призначалися для того, щоб служити темою для розмов на приватних бенкетах, і зазвичай виготовлялися парами, а значить, не виключено, що десь знаходиться другий такий самий кубок.
Експозицію також доповнено сучасними експонатами — кадром зі стрічки «Горбата гора» і малюнком Девіда Хокні. Про це пише The Guardian, статтю якої наводить видання «Інопресса».


ОШТРАФУВАЛИ ЗА «ЗНУЩАННЯ» НАД ОМАРОМ
Суд італійського міста Віченца присудив заплатити 688 євро власникові популярного ресторану за «негуманне» поводження з ракоподібним — омаром, повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.
Штраф накладений внаслідок судового розгляду, розпочатого після того, як у березні 2002 року до суду звернувся колишній активіст італійської організації захисту тварин. Його скарга полягала в тому, що живі омари, виставлені на вибір відвідувачам, зберігалися не в посудині з водою, а на льоду.
Власник ресторану, виправдовуючись, пояснив, що «чотири роки тому не було певного зведення закону про поводження з живими ракоподібними», правила були оформлені та внесені до законодавства країни лише 2004 року. За його твердженням, «омар з міцним панцирем може прожити без води понад 24 години, тоді як омарів із м'якшим панцирем справді краще зберігати у воді».
«Омари — це «таргани» морів, вони не страждають від болю, приміром, коли для приготування їх живими вкидають у киплячу воду»,— заявив підсудний.
Італійська преса зазначає, що суму штрафу ресторану швидко відшкодували відвідувачі, котрі, почувши про цю курйозну справу, хутко попрямували саме у цей заклад для вечері зі стравами з ракоподібниїх.

також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ
  • СКАНВОРД

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».