Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО УКРАЇНСЬКОЇ ПОМІСНОЇ ЦЕРКВИ — У ГЛУХОМУ КУТІ?
Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет звинувачує Росію у спробах усунути його від керівництва УПЦ КП. Про це він заявив на прес-конференції.

За словами патріарха, Москва намагається усунути його від керівництва церкви і «зробити хаос у Київському патріархаті». Але Філарет відзначив, що ніколи не відмовиться від своєї посади, «поки Бог дає мені життя». Водночас він додав, що єдиною умовою може бути утворення Єдиної помісної православної церкви в Україні, передає УНІАН. За словами Філарета, тоді він вважатиме свою місію виконаною.
Філарет також висловив надію, що Українська православна церква буде визнана помісною і канонічною.
За його словами, Київський патріархат не є визнаним у зв'язку з протидією Української православної церкви Московського патріархату і Російської держави.
На думку патріарха, переговори, які велися з 2000 року, зайшли в глухий кут. Філарет сказав, що позиція Московської церкви була непримиренною. «Покайтеся і повертайтеся до Москви»,— передав він позицію Московського патріархату.
Філарет відзначив, що Київський патріархат ніколи на це не піде, оскільки «ми маємо свою незалежну державу». Він додав, що такі країни як Чехія, Болгарія після здобуття незалежності отримали свої помісні православні церкви.
На думку ієрарха церкви, для визнання УПЦ потрібна підтримка держави, додавши, що УПЦ може бути визнана за сприятливих зовнішньополітичних умов. Він вважає, що цьому може допомогти вступ України до ЄС і НАТО.

З ТУРКМЕНІСТАНОМ РОЗРАХУЄМОСЯ?
До серпня Україна має намір поставити в Туркменістан трубної продукції на 58 мільйонів доларів у рахунок погашення заборгованості за газ, спожитий в 2003–2005 роках. Про це вчора на робочій нараді з питань постачання газу в Україну повідомив Прем'єр-міністр Юрій Єхануров. Голова уряду заявив, що наразі загальна сума заборгованості України за газ перед Туркменістаном сягає 63 мільйони доларів. На нараді було ухвалено сформувати делегацію на чолі з міністром палива та енергетики Іваном Плачковим для продовження перемов із Ашгабатом про постачання газу.

Як відомо, 29 березня на засіданні уряду Прем'єр-міністр заявив, що фактичний борг України перед Туркменістаном за природний газ становить 68 мільйонів доларів. Він тоді повідомив, що розроблено графіки погашення зобов'язань.
При цьому він зазначив, що Туркменістан заборгував понад 30 мільйонів доларів Сумському науково-виробничому об'єднанню ім. Фрунзе за виконані роботи.
Пан Єхануров наголосив: питання всіх зобов'язань України перед Туркменістаном принципово погоджено.
Нагадаємо читачам непросту історію домовленостей про поставки палива з Туркменістану. 20 березня деякі медіа повідомили, що Туркменістан офіційно визнав неможливість прямих поставок природного газу в Україну.
24–26 березня в Ашгабаті делегація НАК «Нафтогаз України» провела переговори з керівництвом Міністерства нафтогазової промисловості й мінеральних ресурсів Туркменістану і ДК «Туркменгаз». Туркменська сторона заявила, що готова відновити постачання природного газу в Україну за прямим контрактом з другого півріччя 2006 року, зазначивши, що туркменський природний газ постачатиметься за прийнятними для України цінами.
також у паперовій версії читайте:
  • ЕКСПЕРТ: ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ «ТИСНУТЬ» НА ІНВЕСТОРІВ
  • КРИМ ГОТУЄТЬСЯ ДО РІЧНИЦІ ДЕПОРТАЦІЇ
  • ОБЛАШТУВАННЯ КОРДОНУ — НЕ «ЗАЛІЗНА ЗАВІСА»
  • ПІДВИЩАТЬ Й ВАНТАЖНІ ТАРИФИ
  • ОРХІДЕЙНЕ ПОЛЕ: ПРИВАТИЗУВАТИ ЧИ ЗАХИЩАТИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».