Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СВІТ: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
У БІЛОРУСІ З-ПІД ВАРТИ ЗВІЛЬНЕНО ОПОЗИЦІОНЕРІВ
У Білорусі з-під адміністративного арешту звільнено лідера Партії комуністів країни Сергія Калякіна, затриманого 27 квітня 2006 року за організацію й несанкціонованого мітингу «Чорнобильський шлях». Цікаво, що опозиціонер так і не вийшов до своїх прихильників, які зібралися біля спецприймальника-розподільника, аби його зустріти. Згодом стало відомо, що лідера ПКБ в міліцейській машині відвезли просто до його будинку.

Правоохоронні органи відпустили на свободу й лідера Об'єднаної громадської партії Білорусі Анатолія Лебедька. Це сталося через три години після його затримання під час акції «Ланцюг небайдужих людей», яка була приурочена до сьомої річниці від дня зникнення колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Захаренка.
З-під варти було звільнено ще двох представників опозиції — лідера Білоруського народного фронту Вінцука Вячорку і лідера об'єднаних демократичних сил Олександра Мілінкевича.
Нагадаємо, що суд Первомайського району Мінська засудив цих трьох опозиціонерів до 15 діб адміністративного арешту, а лідера Партії комуністів Сергія Калякіна — до 14 діб через те, що 26 квітня вони влаштували акцію «Чорнобильський шлях» з нагоди 20-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС. За різними оцінками, у заході взяли участь від 7 до 10 тисяч осіб. Влада Мінська санкціонувала ходу й мітинг біля академії наук і на площі Бангалор, проте його учасники намагалися зібратися на Жовтневій площі, де відбувалася акція проти фальсифікації результатів президентських виборів.
Тим часом стало відомо, що президентові Білорусі Олександрові Лукашенку й кільком вищим посадовцям з його оточення заборонено в'їзд на територію Естонії. Рішення про це ухвалено на засіданні уряду держави.
також у паперовій версії читайте:
  • ТЕРАКТИ В ЛОНДОНІ МОЖНА БУЛО ВІДВЕРНУТИ?
  • ВИЯВЛЕНО ТІЛА ЗНИКЛИХ АЛЬПІНІСТІВ
  • ЗБЕРЕЖЕННЯ СНД ВИГІДНЕ, АЛЕ КОМУ?
  • КИТАЙСЬКІ ВЧЕНІ НАВЧИЛИСЯ ШТУЧНО ВИКЛИКАТИ ДОЩ
  • РОЗПОЧАВСЯ САМІТ ЄС — ЛАТИНСЬКА АМЕРИКА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».