Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
«БЕЗГОЛОВА» ГРУПА
На черговому засіданні підготовчої депутатської групи, яка уповноважена організувати, скоординувати й провести перше пленарне засідання Верховної Ради нового скликання та вирішити інші організаційні питання роботи парламенту, ухвалено положення про роботу групи. Про це повідомив журналістам Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, котрий, згідно з регламентом, до обрання голови підготовчої групи проводить її засідання.

Володимир Литвин повідомив, що знову не вдалось обрати голову групи. Депутати не підтримали кандидатуру Адама Мартинюка, яку запропонували Партія регіонів і комуністи.
Відповідаючи на запитання журналістів, чому посада голови підготовчої групи стає каменем спотикання у роботі, Володимир Литвин висловив думку, що на заваді стоїть або небажання розкривати карти щодо коаліції, або взагалі відсутність домовленостей стосовно неї. Він наголосив, що подальша робота як підготовчої групи, так і парламенту загалом залежатиме від домовленості про коаліцію. Володимир Литвин не коментував свого ставлення до ситуації. «Мені не хотілося б, аби рішення ухвалювалося «через коліно», адже ця ворожнеча увійде в сесійну залу, а треба знаходити спільні точки для порозуміння», наголосив він.
Під час спілкування з журналістами представник Партії регіонів України Микола Азаров зазначив, що якщо підготовча група працюватиме так і надалі, конструктивної роботи у Верховній Раді не буде. На запитання журналістів, з ким «регіонали» ведуть переговори з приводу коаліції, він зауважив: «Ми ведемо переговори з усіма політичними силами. Ніхто не відмовився від нашої пропозиції співпрацювати».
На думку представника КПУ, віце-спікера парламенту попереднього скликання Адама Мартинюка, у представників задекларованої коаліції немає єдності й вони не хочуть демонструвати її відсутність. Водночас він висловив переконання, що перше засідання Верховної Ради відбудеться 24–26 травня. Пан Мартинюк нагадав, що згідно з Конституцією, сесія парламенту нового скликання має відбутися на 30-й день після офіційного оприлюднення результатів виборів, проте в Основному законі не передбачено санкцій, якщо це не станеться. Стосовно своєї кандидатури на посаду голови підготовчої депутатської групи він сказав, що не рветься на цю посаду, але й не відмовляється. «Наші політичні опоненти не заперечують проти моєї кандидатури та не називають прізвищ своїх ймовірних претендентів»,— додав він.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕ ВЗЯТИ ДЕСЯТЬ МІЛЬЯРДІВ?
  • ВІКТОР ЮЩЕНКО: «КРАЩЕ НАПЕРЕД ДОМОВИТИСЯ»
  • ІЗ НАКу — ДО ПАРЛАМЕНТУ
  • ДОЖИВЕМО ДО ПОНЕДІЛКА
  • ОПТИМІСТАМ І ПЕСИМІСТАМ — ОДНАКОВУ ІНФЛЯЦІЮ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».