Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
ПЕРШІ ОБРИСИ НОВОГО СЕЗОНУ
Європейський футбольний сезон йде до завершення. Та більшість команд готується до наступного. Як кажуть, сани готують влітку.
Інформаційні агентства щодня повідомляють новини, пов'язані з переходами гравців. Звісно, велика кількість цих повідомлень є просто чутками, яких чимало у футбольному світі, але проігнорувати їх ми не можемо. Адже неодноразово неймовірні чутки перетворювалися на фантастичну реальність.

Укотре одна з головних чуток — перехід Андрія Шевченка до лондонського «Челсі». Як виявилось, підстав для цього чимало. Нещодавно він приватно спілкувався з власником «Мілана» Сільвіо Берлусконі. Про що йшлося, не відомо. Але подейкують, що українець хотів підвищення заробітної плати до 115 тисяч фунтів на тиждень. Якщо керівництво клубу не погодиться на його умови, форвард має намір вимагати «продати» його в «Челсі», який упродовж останнього сезону не приховував своєї цікавості до Шевченка. Серйозним козирем англійців є й те, що дружина Андрія американська модель Крістен Пазік мріє жити в Лондоні. Президент «Мілана» Адріано Галліані в інтерв'ю газеті La Gazzetta dello Sport спростував ці чутки: «Шевченко попросив Берлусконі відпускати його? Коли ж ви закінчите цю тему? Коли я бачу Шевченка — бачу найкращого снайпера «Мілана». Так буде завжди». Те саме заявив у інтерв'ю для міланського телебачення захисник «россо-нері» Кахабер Каладзе, котрий скептично поставився до можливого переходу Шевченка: «Я переконий, що Андрій лишиться в «Мілані». Його присутність важлива для нас. Цей гравець відданий своєму клубові».
В італійському клубі хоче грати ще один славнозвісний форвард — Тьєррі Анрі. Як повідомляє La Gazzetta з посиланням на англійські видання, форвард «Арсенала» може продовжити кар'єру в «Мілані». Незважаючи на те, що головним претендентом на гравця була «Барселона», Анрі не бажає перебиратися до Іспанії. Головна причина цього — Роналдіньйо. Французький форвард не бажає грати в одній тактичній схемі з бразильцем і через це перебудовувати свою манеру гри. Водночас француз висловив бажання повернутися в Серію А. Єдиний аргумент, який може перешкодити цьому, — трансферна ціна Анрі, яка сягає близько п'ятнадцяти мільйонів євро. Крім того, «Мілан» планує підсилити лінію захисту, послаблену тим, що команду залишив Яп Стам. Як повідомляють французькі ЗМІ, італійці мають намір омолодити оборонні порядки, де грають такі «діди», як Кафу, Паоло Мальдіні та Алессандро Костакурта. Нещодавно «россо-нері» запропонували контракт ще одному французові — Вільяму Галласу, котрий виступає, до речі, в «Челсі». Грошового еквівалента цієї угоди поки не повідомляють, але стає зрозумілим, що, попри всі заяви міланців, перехід Шевченка до «Челсі» не є такою неймовірною подією.
Щодо самої Англії, то «Манчестер Юнайтед» виставив на трансфер свого провідного форварда Рууда Ван Ністелроя. Як повідомляє Tuttosport, трансферна ціна голландця має становити близько десяти мільйонів фунтів. Існує також варіант, згідно з яким гравець стане частиною угоди, за підсумками якої футболку «червоних дияволів» одягне лідер мадридського «Атлетико» Фернандо Торрес. Нагадаємо: провідний форвард збірної Голландії заявив, що не має наміру залишатися в Манчестері. Причиною продажу Ван Ністелроя був його конфлікт із сером Алексом Фергюсоном, котрий останнім часом рідко випускав Рууда в стартовому складі. До того ж, голландець встиг остаточно зіпсувати взаємини з партнерами по команді. На одному з останніх тренувань Ван Ністелрой ледь не побився з Кріштіаном Роналду, якого обізвав «синком Карлуша Кейруша» (помічник Алекса Фергюсона).
Не сумує і Уейн Брідж, захисник «Челсі». Напередодні футболіст завершував сезон у «Фулхемі», вплутався в бійку, що трапилась в одному з клубів Лондона. Як наслідок — його обличчя зазнало ушкоджень. Проте від послуг викликаної в екстреному порядку машини швидкої допомоги гравець відмовився. Нагадаємо, що Брідж потрапив до попередньої заявки збірної Англії на чемпіонат світу.
Захисник «Сампдорії» Аімо Діана у Німеччині не зіграє. Не буде там і нападника «Монако» Крістіана Вієрі. Про це заявив головний тренер збірної Італії Марчелло Ліппі. Вієрі потрібно зробити операцію на лівому коліні, в Діани дається взнаки незалікована травма. Імена 23 футболістів, які поїдуть на чемпіонат світу, керманич «скуадри адзурри» оголосить на початку наступного тижня.
Славнозвісному Зінедіну Зідану, котрий, нагадаємо, після завершення чемпіонату світу в Німеччині планує завершити кар'єру футболіста, запропонували посаду тренера в мадридському «Реалі». Щоправда, поки що французові запропонували навчати футбольної майстерності дітлахів до десяти років. Однак він поки не дав своєї згоди. Крім того, керівництво «галактікос» зобов'язало головного тренера «Мілана» Карло Анчелотті поквапитися з рішенням про переїзд до Мадрида. Боси «Реала» хочуть укласти контракт із фахівцем протягом найближчих семи днів. Як повідомляє Tuttosport, Анчелотті підписав попередній контракт з «Реалом» два місяці тому.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ГОНЧАР — ЛІДЕР «ДЖИРО»!
  • ІЗ ОСТАННІХ СИЛ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».