Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
КУБОК ЗАЛИШАЄТЬСЯ В МАРІУПОЛІ
У фіналі Кубка України з баскетболу, який проходив у Маріуполі, зустрічалися місцевий «Азовмаш» і БК «Київ». На шляху до вирішального поєдинку господарі змагань перемогли южненський «Хімік» із рахунком 94:64, а БК «Київ» не мав особливих проблем у протистоянні з МБК «Миколаїв» — 92:70.

Попри оновлений формат Кубка України, його нинішній розіграш обійшовся без особливих сенсацій. Головними несподіванками можна назвати лише виліт «Сумихімпрому» та «Кривбасбаскета», які поступилися на ранніх стадіях аутсайдерам внутрішньої першості — «Львівській політехніці» і рівненському «Пульсару» відповідно. Втім, від відсутності сенсаційних результатів вирішальна стадія змагання, мабуть, лише виграла, адже до «Фіналу чотирьох» пробилися найсильніші команди України. Для «Азовмаша», до речі, Кубок України — особливий трофей. Саме з виграшу цього призу восени 2002 року почалося сходження клубу на баскетбольний Олімп країни.
Перед «Фіналом чотирьох» більшість уболівальників, котрі цікавляться баскетболом, без проблем передбачили учасників вирішального матчу за Кубок. Про те, як розвиватимуться події в півфінальних іграх, вони б відповіли: «Азовмаш» у напруженій боротьбі здолає «Хімік», а БК «Київ» без проблем розбереться з МБК «Миколаїв». У результаті, «знавці» майже не помилилися. Господарі змагань не залишили своїм опонентам жодного шансу і з гарним настроєм підійшли до фінальної зустрічі. Те саме можна сказати і про киян, з тією лише різницею, що наставник столичної команди Ренато Паскуале, на відміну від свого колеги з «Азовмаша» Рімаса Гірскіса, набагато більше часу на майданчику дав пограти своїм провідним виконавцям.
Гості не найкращим чином розпочали фінальну зустріч, але до середини стартової чверті завдяки серії замін, проведених Ренато Паскуале, їм пощастило спинити атакувальний порив господарів. Балканським легіонерам столичного клубу Варді та Кецману вдалось на певний час пригальмувати маріупольців, однак це не завадило підопічним Рімаса Гірскіса виграти першу десятихвилинку з рахунком 30:16.
Друга чверть мало чим вирізнялась від першої: у «жовто-зелених» відверто не
пішли кидки як із далекої, так і середньої відстані, тоді як суперник закидав все, що тільки можна. Одним із небагатьох «вовків», у кого гра була на належному рівні, був
Горан Ніколіч.
Після великої перерви столичні баскетболісти налагодили комбінаційні дії й скоротили розрив у рахунку. У ці хвилини найбільше очок своїй команді принесли Леонід Яйло та Ламар Грір. Склалось враження, що «Азовмаш» утратив концентрацію, вирішивши, що справу вже зроблено, з чим столичні гравці не погоджувалися. Два дальні кидки Ніссіма і переконлива гра під щитами Варди дала змогу киянам скоротити рахунок до чотирнадцяти очок — 51:65.
Упродовж двох перших хвилин заключної чверті не могла відзначитися жодна з команд, що, звичайно, було на руку господарям.
Господарі почали більше уваги приділяти захисту, а це, в свою чергу, зменшувало шанси киян на те, аби врятувати зустріч, адже їм доводилось більше часу витрачати на організацію власних атак. За дві хвилини до фінальної сирени Грір забиває здалеку і майже відразу підопічні Паскуале починають пресингувати. Та у найвідповідальніший момент все той же Грір втрачає м'яч, а його опонент з маріупольської команди Байрамович відповідає влучним кидком. У час, що залишився, господарі впевнено довели зустріч до перемоги з рахунком 81:73 і втретє в історії розіграшу Кубка України стали переможцями цього турніру. Бронзовим призером Кубка став МБК «Миколаїв», який у додатковій п'ятихвилинці вирвав перемогу в южненського «Хіміка» з рахунком 77:75.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ВАЛУЄВ — КЛИЧКУ НЕ СУПЕРНИК
  • ЧАРІВНИКИ «РІВЕРСАЙДУ»
  • КОРОЛІВСЬКЕ «ПРОЩАВАЙ!»
  • Комітет з контролю за наркотиками оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».